Google+ Followers

tiistai 8. huhtikuuta 2008

Oikein hyvää arkitiistaita, ystävät

Nyt se siis alkaa, se bloggaaminen, se on nyt muotia.
Minäkin, melkein tavallinen mökin mummo, pääsin tähän muotivillitykseen mukaan.
Lähes kaikki asiat tuntuvat nykyään liittyvän nettiin ja sen käyttöön.

Niinpä minäkin vanha nainen, luen aamulla ensiksi netistä uutiset, lehdet kun tulevat vasta iltapäivällä, jolloin ne ovat jo roskapostia. Meitä maalaisia ei Itellan tarvitse kohdella samanarvoisina ihmisinä kuin esimerkiksi kaupunkilaisia. Ja tosiasiassa lienevätkö hekään kaikki edes samanarvoisia puhumattakaan että olisivat joitakin etuoikeutettuja kansalaisia.

Puheenaiheitani tulevat olemaan lapsenlapset, kirjat ja kirjoittaminen, luonto ja maaseutu. Myös jotkin ajankohtaiset asiat ja teemat voivat löytyä jutusteluistani, varsinkin politiikka kiinnostaa minua kovasti näin sivusta katseltuna.

Asun Joensuun kaupungin naapurilähiössä, Tikkalassa, missä olen viettänyt melkein kaikki elämäni 66 vuotta. Sen yhden vuoden aikoinaan vietin Kolilla Pielisjärven kunnan hommissa, saan siitä hiukan jopa eläkettä.

Tikkalan kylä on mielenkiintoinen asuinpaikka. Kyläyhdistyksen nettisivut: http://www.tikkala.fi
Olen tutustunut sen historiaan kahden kirjan verran: Tikkalan neljä vuosisataa (1993) ja "Havutar, hyvä emäntä" (2004). Edellisen toimitin sekä kirjoitin siihen kaikkiaan n. 50 sivua tekstiä, jälkimmäisen kokosin ihan yksin. Näiden ohella olen tehnyt runokirjoja neljä kappaletta: Elämänpelto (1991), Hullun lehmän tanssi (1999), Äiti-Maan hellään syliin (2003) ja Ruistähkähumppa, joka ilmestyi painosta viikko sitten. Niin, ja sitten vielä on Suur-Liperin ja Kiteen Juvoset (2002), jonka kokosin Sirkka Kosusen kanssa.

Ja sitten on vielä ne pienet ja hauskat lapsenlapset. Kerron heistä ensi kerralla. Nyt on keskityttävä niihin mummon velvollisuuksiin, sillä kaksoset ovat tulleet kylään näin päiväsydämellä.

Oikein hyvää jatkoa teille kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥