Google+ Followers

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Onko Juvosen sukuseuralla tulevaisuutta?

Sukuviesti lehti julkaisi viime viikolla kirjoitukseni edellä olevasta aiheesta. Siteeraan nyt itseäni:

"Sukuseuramme on toiminut vuodesta 1987 vuoteen 2008. Ensi kesänä pidämme Liperin Vaiviossa sukukokouksen, joka saattaa olla viimeinen pitkään aikaan. Syynä on se , että seurallamme ei tunnu olevan jatkajia. Me nykyiset seuran toimihenkilöt, Sirkka Kosunen, sukuseuran perustajajäsen ja minä, olemme tehneet sukuseuratyötä jo pitkän rupeaman, ja ikä on tehnyt myös tehtävänsä. Vanhana ja sairaana ei enää jaksa niin paljon kuin ennen, ja asioita joutuu panemaan uuteen tärkeysjärjestykseen".

"Tarvitaan uusia ja innokkaita ihmisiä jatkamaan siitä, mihin me pian lopetamme. Sukuseuran hallituksessa on muutama jäsen, joka on kiinnostunut viemään työtämme eteenpäin, mutta emme voi kaikkea työtä vain yhden ihmisen kontolle. Tästä syystä vetoamme vielä teihin arvoisat sukumme jäsenet, voisivatko jotkut teistä ottaa sukuseuramme tulevaisuuden omaksi asiakseen. Tarvitsemme ihmisiä, joilla on valmiuksia tietotekniikan käyttöön. Sukulehtemme Juvosten Juurilla tarvitsee myös toimittajaa ja edelleen kehittäjää..."

"Toivon että tapaamme ensi kesänä Liperin Vaiviossa ja saamme tämän asian hyvään ratkaisuun. Muussa tapauksessa joudumme panemaan sukuseuramme "nukkumaan Ruususen unta".

"Aili Nupponen, Juvosen sukuseuran hallituksen puheenjohtaja".

Sukuseuraamme kuuluu merkittävä henkilö, metropoliitta Ambrosius, jonka äidin 100v. syntymäpäivää vietimme metropoliitan lapsuudenkodissa Tohmajärvellä. Läsnä tilaisuudessa oli sukulaisia ja naapureita Vatalasta.

Myös monissa muissa yhdistyksissä on kova puute vetäjistä. Meidän kylämme marttayhdistys, Riihiahon My, on vaikeuksissa vetäjän vanhuuden takia. Mutta onhan se ensi helmikuussa jo toiminutkin 50 vuotta. Saavutus sekin, ja siihen on varmaan hyvä lopettaa tämän yhdistyksen toiminta.

Hyvää maanantain jatkoa kaikille toivoo Aili-mummo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥