Google+ Followers

torstai 17. huhtikuuta 2008

Tekstiviestit ja politiikka

Aivan viime aikoina olemme saaneet nähdä, miten politiikkaa on alettu tehdä mitä ihmeellisimmillä asioilla kuten tekstiviesteillä. Median on ollut helppo paisutella sinänsä vähäpätöisiä juttuja, yksityisiä tekstiviestejä joillekin kuuluisuuden kipeille naishenkilöille. Niillä he ovat tehneet rahaa ja mainetta itselleen. Ja media on mieluusti auttanut ja antanut runsaasti palstatilaa heidän päämääriensä toteuttamiseksi.

Näyttää siltä että seuraava uhriksi valittu kohde on meidän pääministerimme Matti Vanhanen.
Ulkoministeri Kanervan kohdalla tämä myyräntyö onnistui, ja siitä he saivat taas uutta puhtia aikomuksilleen. Takana ovat tietysti poliittiset vastustajat ja muut vihamiehet, jotka käyttävät kaikki keinot päämääränsä toteuttamiseksi.

Muutoinkin nykypolitiikka on enemmän sirkustouhuja kuin kansalaisten etujen ajamista. 1970-luvulla populismista ja sirkushuveista huolehti kansanedustaja Veikko Vennamo, joka kahdesti kannettiin ulos eduskunnasta. Viime kaudella sirkusteli Tony Halme, jonka edesottamuksia saimme seurata lähes päivittäin; samoin eduskunnan kaunottarien puuhia. Tärkeintä nykymaailmassa on näkyä ja kuulua julkisuudessa, väliä ei ole sillä mikä on jutun aihe.

Sirkustelu ei saisi tulla politiikkojen päämääräksi. Vaikka onhan se kansanhuvia tavallaan, ihmiset saavat nauraa itseään merkittävimmille henkilöille. Näin ei tarvitse muistaa omaa huonoa itsetuntoaan kun saa mollata muita.

Ei kuitenkaan taida olla paluuta entiseen, asialliseen politiikkaan ja sen uutisointiin. Nyt on median valta, ja se tietää sen.

Hyvää päivän jatkoa toivoo Aili-mummo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥