Google+ Followers

perjantai 25. huhtikuuta 2008

Tietotekniikasta ja kevääntulosta

Viimeiset päivät olen tapellut tietotekniikan kanssa. Yritin näet lisätä mainoksia näille sivuilleni, mutta valitettavasti minun piti luovuttaa. En jaksa taistella enää mainosasioista, pitäisi näköjään olla vähintään datanomin tiedot ja taidot. Ja eikä ole aikaakaan, pitää tehdä muutakin.

Tulostin Googlesta ohjeita ainakin parikymmentä sivua ihan suomenkielellä. Aluksi sain vain englanninkielisiä ohjeita, mutta vähin erin niitä alkoi tulla suomeksikin. Pyysin myös miniää auttamaan, joka on aika haka tietotekniikka-asioissa, suorittanut A-ajokortin ja osaa paljon enemmänkin. Hänkin sanoi ettei osaa asiaan perehtymättä antaa minulla apua.

Niinpä sitten annoin periksi ja sanoin tilini irti. Nyt saan kirjoitella mitä päähäni pälkähtää näille sivuille.

***

Joitakin päiviä sitten saapuivat ensimmäiset kevään airuet, muuttolinnut, pitämään konserttiaan lähimetsiin. Peipponen siellä ainakin oli ensimmäisten joukossa. Lumet hupenevat joka päivä, haihtuvat ilmaan. Pian lunta on enää metsissä, nyt sitä on vielä varjopaikoissa muuallakin. Joka kerran kevään ihme on yhtä ainutlaatuinen; itsellenikin se on jo 67. kerta elämäni aikana. Osaisinpa taas kirjoittaa runoja siitä, pitää oikein keskittyä siihen asiaan. Luontorunoja olen kirjoittanut aika vähän, enemmän minua kiinnostavat ihmiset, eläimet ja oma napa, tietenkin. Oman elämäni olen kartoittanut kirjoittamalla runoja neljän kokoelman verran.

***

Eilen kävivät kaksoset ja Angi kylässä äitinsä kanssa. Paistoin heille pannareita sähköuunissa. Tuvan uunia ei oltu lämmitetty, sen lämmitys on harvenemaan päin muutenkin kun ilmat lämpenevät. Keskikesällä emme lämmitä isoa uunia, vaan silloin pärjäämme sähkölieden uunilla.

On ihanaa seurata myös lastenlasten kasvua ja kehittymistä vierestä pitäen. Eve on kevättalven aikana oppinut sanomaan ärrät ja ässät hyvin selvään artikuloiden, Pippuri ei osaa sanoa läheskään kaikkia konsonantteja, esimerkiksi koota, joka muuttuu teeksi. Mutta tällaisiahan me ihmiset olemme, erilaisia itse kukin.

Oikein hyvää perjantaita itse kullekin teistä toivoo Aili-mummo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥