Google+ Followers

perjantai 30. toukokuuta 2008

Kesän merkit

Rannan koivuissa laulaa
peipot ja kukkuu käki.
Järvessä soutaa joutsenparvi.
Vene rannassa.

Vesille mieli soutaa.
Kirkkaansininen järvi
tuulenhenkeä nostattaa.
Kevyt on soutajan airo.

Alkukesän ihmettä katson.
Kahdella korvalla näen,
kuudella aistilla kuulen.
Laulaa peipot ja kukkuu käki.

Kokoelmasta Äiti-Maan hellään syliin (2003).

Juuri äsken piti kesän ensimmäisen ukonilman, satoikin kunnolla. Lämmintä on mittarissa 17,4 astetta, josta se vielä nousee. Kasvit ovat jo maassa, paitsi peruna ja kesäkukat. Tästä se kesä lähtee menemään...
***
Pölönen on jo tehnyt tämän kevään filmaukset Tikkalan baarilla, tulee syksyllä kuulemma jatkamaan Ralliraidan tekoa. Pian kai se paljon puhuttu baarikin aukaistaan. Sillä on myös nettisivut http://www.kassanbaari.com/ jos joku haluaa niihin tutustua tai muuten seurata osuuskunnan toimintaa. Työntekijät baarille on jo valittu.
***
Ajattelin vähän kirjoitella kylän turvallisuustilanteesta. Ennen muinoin, siis muutama kymmenen vuotta sitten, riitti kun kylille lähtiessä pani luudan talon oven pöngäksi, mutta nykyään se ei kyllä riitä. Kylällä liikkuu sekä koti- että ulkomaisia varkaita. Varsinkin kesämökit ovat suosittuja varkaiden kohteita, mutta myös omakotitalot ovat vaaravyöhykkeessä. Etenkin rajan aukeamisen jälkeen varkaudet ovat lisääntyneet, onhan rajalle vain puolentunnin matka, Kemiestä ei sitäkään. Kirkonkylästä oli varastettu muutama viikko sitten robottiruohonleikkuri keskellä yötä, arvo oli noin 2000 euroa. Joten pitäkääpä arvotavaranne lukkojen takana, hyvät ihmiset. Syksyllä ovat varkaiden suosikkeja venemoottorit, mutta kaikki mukana kuljetettava käy. Kannattaa pitää myös vakuutukset kunnossa.
***
Odottelen pikkutyttöjä visiitille lähiaikoina. Siitäpä se elämä sitten iloksi muuttuu.
Oikein hyvää kesää itse kullekin toivoo Aili-mummo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥