Google+ Followers

perjantai 16. toukokuuta 2008

Suomalainen korruptio

Kuluneen viikon tärkein puheenaihe on ollut television esille tuomana otsikossa mainittu aihe, suomalainen korruptio. Tällä tarkoitetaan kansanedustajien vaalirahoitusta, joita kaikkia ei ole haluttu ilmoittaa keneltä tai miltä tahoilta on saatu ja minkälaisia summia. Säädetty laki velvoittaa ilmoittamaan yli 1 700 euron lahjoittajat, mutta kansanedustajat eivät itse ole noudattaneet itse säätämiään lakeja, vaan nähtävästi katsovat olevansa Suomen lakien yläpuolella, "yli-ihmisiä".

Keskustelussa on syytetty enimmäkseen Keskustalaisia kansanedustajia, mutta puhtaita eivät ole muidenkaan puolueiden edustajat. Kuinka ollakaan - myös Matti Vanhasen muisti pätkii, kun tulee puhe vaalirahoituksista, ei tule Toivo Sukarin nimi mieleen, vaikka huulilla on Vihdin Ideaparkki ja sen erinomaisuus Vihdin kunnan taloudelle.

Raha löytää aina omat puolesta puhujansa, varsinkin suuri raha. Siinä missä joillekin on korruptiota ilmainen lounas, ei kansanedustajille ja ministereille ole sitä kymmenien tuhansien eurojen lahjoitus vaalikuluihin. Esimerkillään lain laatijat näyttävät meille tyhmille kansalaisille, miten he itse ovat säädettyjen lakien ulko- ja yläpuolella, nähtävästi siksi, että he itse ovat niitä säätämässä.

Meidän tavallisten ihmisten asioita halutaan aina vaalien alla auttaa ja parantaa, sanoo hän joka pääsee äänillämme eduskuntaan, mutta eikö vain se suurlahjoittajan nimi pysy paljon paremmin päättäjän muistissa? Tästä saimme esimakua perintöveroasiassa, joka metsänomistajien osalta päättyi fiaskoon, Keskustan ryhmä söi komeasti sanansa. Oikein hyvä! Uskon että Matti Vanhasella on menossa viimeinen hallituskausi, ainakin pääministerinä; hänen eväänsä eivät riitä pitemmälle.

Uskokoon poliitikkojen rehellisyyteen kuka haluaa, minä en sitä usko. Vallassa pysyy se, joka osaa uskottavammin valehdella eikä jää valheistaan kiinni...

Oikein hyvää perjantaipäivää toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥