Google+ Followers

tiistai 27. toukokuuta 2008

Viimeiset kevättyöt

Viime viikonloppuna oli isäntä joka keväisessä reissussa naapurimaassa "kauniissa" Karjalassa, itse sanoisin sitä mieluusti kurjaksi Karjalaksi. Koko maa on yhtä suurta kaatopaikkaa, puhdasta luontoa löytää vain harvoista paikoista. Minua ei tällainen matkailu miellytä, varsinkin kun joutuu hankkimaan kalliin viisumin, ja koko matkan anti jää vähintään kyseenalaiseksi. Näitä kaatopaikka-karjaloita olen katsellut jo ainakin kuusi kertaa, joten omalle osalleni homma riittää. Tuskin mitään sopivaa ostettavaakaan edes löytää...

Olin kevätflunssassa viikon vaihteen ajan, tosin perjantaina ja sunnuntaina kaitsin pojan lapsia. Jaksoin vielä sentään jotakin.

Tänään laitoin kuntoon kasvimaata ja tein kevätkylvöjä. Pihan siivoukset sain loppuun viime viikolla. Perunan kylvön ja hautausmaan kunnostuksen jälkeen on vielä istutettava kesäkukat, se jää loppuviikkoon tai ensi viikolle, riippuu ilmoista. Toivottavasti jossain välissä pääsen käymään Joensuussa ostoksilla.

Mukava odotella että ilmat lämpiävät, säätiedotus on sitä lupaillut. Sen jälkeen - toivottavasti - pääsemme viettämään lämmintä kesää. Pääskyjä näin sunnuntaina kädessäni Talolla, meillä ne pistäytyvät hirveän harvoin, eivät pesi täällä ensinkään. Marjapensaat kukkivat ja pian myös omenapuut. Hyönteisiä ei kuitenkaan paljon ole näkynyt. Viime viikolla huomasin yhden eksyneen kimalaisen, joka kävi tarkastamassa joko viinimarjapensaat kukkivat. Eivät silloin vielä kukkineet. Kaikkihan riippuu ilmoista, myös kukkimisen ja hedelmöityksen onnistuminen.

Oikein kaunista ja lämmintä kesää kaikille toivoo Aili-mummo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥