Google+ Followers

torstai 5. kesäkuuta 2008

Keskustan puoluekokous ja Matti Vanhanen

Tämän ja seuraavan viikon vaihteessa Suomessa pidetään SDP:n ja Suomen Keskustan puoluekokoukset. Ensin mainittu puolue vaihtaa puheenjohtajaa, asia johon en ota kantaa. Keskustan suunnitelmissa ei ole ollut puheenjohtajan vaihdos, mutta juuri nyt asia olisi ajankohtainen omasta mielestäni.

Sillä jos Matti Vanhanen jatkaa puolueen puheenjohtajana, tilanne on sellainen että ihan pian on pidettävä ylimääräinen puoluekokous, jossa puheenjohtaja vaihtuu. Vanhasen kujanjuoksu jatkuu, se päättyy kohtapuolin siihen, että Vanhasen on jätettävä pääministerin paikkansa, vaikka se ihana valta onkin makeaa. Juuri nyt Vanhanen on viikon ulkomailla matkailemassa Suomen pääministerinä, heti kotimaahan tultuaan hän joutuu tiedotusvälineiden ryöpytettäväksi ja puoluekokoukseen Joensuuhun. Jo nyt kysellään, voisiko Paula Lehtomäki aikaistaa suunnitelmiaan ja ruveta Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi. Tein sen johtopäätöksen että luottamus Vanhaseen on mennyt myös keskustalaisten omissa piireissä.

Myös puoluesihteerin vaali on mielenkiintoinen. Kimmo Tiilikainen ilmoittautui hakevansa Jarmo Korhosen ohella puoluesihteerin paikkaa. Rapa lentää ja kansalla on hauskaa, paitsi tietenkin keskustalaisilla.

Saa nähdä mikä on Keskustan puoluekokouksen lopputulos. Mikäli M. Vanhanen jatkaa puheenjohtajana, ei varmaankaan Korhonen tule jatkamaan puoluesihteerinä. Herrojen sukset ovat pahasti ristissä, ja pahassa jamassa on koko puoluekin. Valheilla on vanhan tiedon mukaan lyhyet jäljet, sen näki ja koki myös Anneli Jäätteenmäki. Pieni rehellisyyskasvatus meidän politiikoillemme ei mielestäni ole pahitteeksi.

Vaalirahakeskustelulla on ollut näin painavat tulokset. Media käyttää nyt valtaansa entistä innokkaampana, saihan Ilkka Kanervakin lähdön pois hallituksesta ihan turhanpäiväisestä syystä, joka ei liittynyt mitenkään ministerin viran hoitoon. Matti Vanhanen ei nähtävästi aio luovuttaa, vaan pysyy itsepäisesti omissa päätöksissään.

Mielenkiintoisia ja lämpimiä kesäpäiviä kaikille toivoo Aili-mummo.

Ps. Tänään on luvassa jo 21 astetta ulkona auringossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥