Google+ Followers

perjantai 20. kesäkuuta 2008

Lämmintä ja ihanaa juhannusta!

Tänään näyttää vihdoin oikea kesä alkaneen, lämmintä on ollut yli 20 astetta. Toivottavasti säät jatkuvat samoin jatkossakin. Olisi tosi mukavaa, jos ei kesällä tarvitsisi palella.

Kävimme eilen vihdoin Joensuussa hakemassa Maskusta kesäkalusteet, jotka ostimme jo monta viikkoa sitten. Reissu oli kolmas, kun lopulta saimme ne. Joimme sen kunniaksi pihalla juhannusaaton juhlakahvit vihreä luonto ja linnunlaulu ympärillä. Parempaa kesätapahtumaa enää tuskin osaa kaivata, vaikka vielähän edessä päin ovat kesäteatterit ja sukutapahtumat. Hyvin kauas menemisiä ei paljon uskalla enää suunnitella, kun ei tiedä miten on oman ja puolison terveyden laita. Mutta on otettava asiat sellaisina kuin ne eteen tulevat.

Eilen illalla on sitten ollut kylän suuri merkkitapahtuma, Tikkalan baarin avajaisjuhlat. Tiedossani ei ole, onko ollut suurikin tungos sisälle, luultavasti on. Ainakin jos kaikki n. 50 jäsentä ovat olleet yhtä aikaa sinne menossa. Lisää saamme varmaan lukea lehdistä.

Tänä iltana polttaa kyläyhdistys kokon klo 20 Särkijärven Tikkalan kylän yleisessä rannassa. Siellä ainakin on paljon väkeä. Lapsiperheetkin voivat osallistua kokonpolttoon, kun tilaisuus on illalla aikaisin. Toivottavasti humalaisia ei ole paikalla niin kuin usein ennen on ollut. Humalaisten puheet eivät ole pikkulapsille oikein soveliasta kuultavaa.

Muistan erään juhannuskokon menneiltä vuosilta, jolloin eräs paikallinen naapuri oli nauttinut liikaa alkoholia ja mennyt vinoilemaan eräälle rouvalle. Tämä hermostui asiasta niin paljon, että veti miestä korville kämmenellä. Mielestäni hän teki ihan oikein, pitäisi juopoillakin olla sen verran hyviä tapoja etteivät loukkaa ihmisiä. Teko oli ihan tahallinen, mutta naurattaa näin jälkikäteen vieläkin. Sai juoppo ihan ansionsa mukaan.

Täytyy lähteä juhannussaunaan talolle. Oikein hyviä löylyjä teille kaikille toivoo Aili-mummo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥