Google+ Followers

maanantai 14. heinäkuuta 2008

Juvosten sukujuhlat on juhlittu

Viime lauantaina 12.7.2008 kokoontuivat Juvoset Liperin Vaivioon 11. sukukokoukseensa. Paikalle oli saapunut ympäri Suomea n. 45 henkeä, joista 3 lasta.

Juhla alkoi kappelissa pastori Matti Innasen pitämällä hartaustilaisuudella. Häntä avusti sukuseuran hallituksen pj. Aili Nupponen lukien päivän psalmitekstin.

Kappeli oli mieleen painuva, siinä oli pyöreä kupolikatto, jossa vilkkuivat tähdet (ledvalot) taivaalla. Saarna oli ihmisiä puhutteleva, se oli kohdennettu sukuasioihin.

Erinomaisen lounaan jälkeen aloitimme sukujuhlan klo 13. Kari Tolvasen hanurisoolon jälkeen piti Aili Nupponen tervehdyspuheen kertoen lyhyesti sukuseuran historiasta 21 vuoden ajalta. Tämän jälkeen hän luki muutamia runoja viimeisestä kokoelmastaan Ruistähkähumppa.

Sukututkija Tuula Kiiski piti havainnollisen esitelmän nykypäivän sukututkimuksesta internetin avulla. Juttu kiinnosti monia suvun omia tutkijoita.

Kokouksen osanottajien esittelykierroksen aloitti Erkki Juvonen, joka suoritti tehtävän ihan piirtoheitinkalvojen ja ajan kanssa. Yleisön toivomuksesta siirryimme kesken kaiken kahvipöytään nauttimaan ja virkistäytymään mansikkakakkukahville.

Juhla jatkui tauon jälkeen ja loput paikalla olleet Juvoset suorittivat oman esittelynsä.

Välittömästi juhlan jälkeen aloitettiin sukukokous n. klo 15. Avauksen jälkeen valittiin puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Aulis Juvonen Ulvilasta, ja kokouksen sihteeriksi Aili Nupponen. Käytiin läpi normaalit kokousrutiinit: ilmoittelu, tilit 2005-07, ja toimintakertomus.

Yhtäkkiä poikettiin puheenjohtajan tekemästä kokouksen esityslistasta. Aulis Juvonen kutsui varapuheenjohtaja Raija Voutilaisen kaverikseen, ja alkoi ansiomerkkien jako. Ensimmäiseksi Sukuseurojen Keskusliiton kultaisen ansiomerkin sai rintapieleensä emäntä Sirkka Kosunen, joka on toiminut sukuseuran aktiivisena työntekijänä koko sen toiminta-ajan. Merkki oli työllä ansaittu. Toiseksi sai kutsun emäntä Aili Nupponen, joka on ollut mukana 15 vuotta hallituksessa, josta 9 vuotta puheenjohtajana. Olipa yllätys tämä merkkiasia! Raija Voutilainen oli toiminut puheenjohtajan tietämättä, ja anonut merkit Sukuseurojen Keskusliitolta.
Kiitin merkeistä meidän molempien puolesta.

Kokouksessa keskusteltiin sukuseuran tulevaisuudesta. Koska ketään uutta vetäjää ei seuralle löytynyt, päätettiin se jättää "nukkumaan" seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Seuraavan sukukokouksen kokoonkutsujaksi lupautui Aili Nupponen. Tili- ja tarvikeasioita hoitaa edelleen Sirkka Kosunen. Puheenjohtajan kiitettyä yleisöä kokous päättyi klo 17.00 ruusujen jakoon suvun aktiivihenkilöille.

Tässä on lyhyesti kerrottuna koko tapahtuma. Ansiomerkin jälkeen tunsin itseni petturiksi, ei ollut erityisen hyvä olo eikä ole vieläkään.

Oikein paljon onnea kaikille Juvosen suvun jäsenille toivoo Aili-mummo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥