Google+ Followers

lauantai 5. heinäkuuta 2008

TikkaRokkia ja muuta kulttuuria

Muutaman tunnin kuluttua alkaa Tohmajärven Huviniemessä TikkaRokki, jonne on järjestetty kuljetus Tikkalan kaupalta mennen tullen matkahuollon kautta Huviniemeen. Järjestäjinä toimii Tohmajärven Rock-väki. Innostajana ja touhussa mukana on kyläkauppias Vesa Raninen, jolla ideoita riittää.

Huomenna on vuorossa Maiju Lassila- salissa Kulttuuriyhdistys Apollon järjestämät tapahtumat. Ensimmäisenä on klo 14.00 Itäkulttuuri 2040- seminaari. Klo 17.00 kuullaan Eino Leinon runoja lausuen ja musisoiden. Esittäjinä Alanko- Tarkkonen- Luukkainen.

Sokerina pohjalla klo 19.00 on paljon mainostettu Lahjattomien Laulukilpailu.
Yleisöllä on kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy. Eipä voi sanoa, että kulttuuri on kallista.

Ihmiset yleensä maksavatkin kaikesta muusta paitsi kulttuurista. Sama on huomattavissa myös valtion toimista. Dopingurheiluun on kyllä rahaa panostettavaksi, mutta ei kulttuuriin, sehän on ylellisyyttä tai suorastaan turhuutta.
****
Kesäteatterit pyörivät myös täysillä. Tohmajärvellä on farssikomedia Hirveät paineet ja kauhee pulssi, jonka näimme pankin Elohopea- kerholaisille ostamana näytöksenä tiistaina 1.7. Väkeä oli tietysti katsomo täynnä ja tunnelma katossa. Kannattaa käydä muualtakin katsomassa.

Rääkkylän Kihaus on vielä parhaillaan menossa, mutta emme ehdi/jaksa tällä kertaa mennä sinne. Isännän oli mentävä metsätaitokilpailuihin Tuupovaaraan; niitä ei voi koskaan jättää väliin.

Olen ollut itsekin menneinä vuosina n. 10 näytelmässä mukana. Nyt on tuntunut jo kauan siltä, että katsominen on paljon hauskempaa. Joskus ennen kävimme katsomassa jopa kahdeksan näytelmää eri puolilla Pohjois- Karjalaa, nyt jää varmasti paljon vähemmälle. On se ihme, että kulttuuria tarjotaan kesällä ihan mielettömästi lyhyellä aikaa; eikö tilaisuuksia voisi järjestää vähän tasaisemmin vuoden ympäri? Ei ne kesävieraatkaan ehdi joka paikkaan, vaikka kuinka haluaisivat osallistua mökkikylän tapahtumiin.

Oikein hyvää lauantai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥