Google+ Followers

sunnuntai 10. elokuuta 2008

Oliko tämä oikea vai huijauskirje?

Sain muutama päivä sitten kirjeen Saksasta, osoite on: F.Delbanco GmbH & Co. KG, International Books & Journals, Bessemerstr. 3/ P.O Box 1447, D-21339, Lüneburg, Germany.
Englanninkielisessä kirjeessään he pyytävät minua lähettämään runokirjani Ruistähkähumppa heille, ja laskuttamaan heitä tililleni. Kirje on kokonaan konetulostettu, ei allekirjoituksia.

Tiedän että kaikkien kustantajien tiedot löytyvät netistä, josta myös osoitteeni on saatu.

Koskaan aikaisemmin minulta ei ole pyydetty lähettämään minnekään ulkomaille kirjojani. En myöskään usko, että asialla ovat oikeat kirjakauppiaat, vaan huijarit, jotka yrittävät kalastella ihmisten tilinumeroita. Sähköpostin kauttahan saa usein huijausviestejä, joissa ilmoitetaan milloin mistäkin arpajais- tai muusta voitosta; tarvitsee vain lähettää heille vastauspostia. En ole vastannut mihinkään englanninkielisiin viesteihin enkä kirjeisiin. Huijauskirjeitä olen saanut joskus ennenkin, silloin oli muistaakseni hollantilainen osoite.
****
Etsin netistä tämän F. Delbanko yhtiön sivuja, ja löysin niitä varsin vakuuttavan määrän. Ehkäpä kyseessä on todella ihan oikea, rehellinen firma. Voisihan heille lähettää yhden kirjan ja katsoa miten käy...
****
Vadelma-aika on alkanut metsissä. Ajattelin käydä marjastamassa tänään vattuja, sain homman viikko sitten alkuun. Metsässä olen ollut 3 - 3,5 tuntiin, entisaikoina jaksoin olla jopa 5 tunnin ajan, mutta tähän mennessä sen vatukon, jossa käyn, ehtii kerätä kyllä kolmessakin tunnissa.

Viime kesänä vadelmia ei meidän läheisyydessä ollut, taimikot olivat kasvaneet liian suuriksi. Vadelma vaatii paljon valoa. Kun valo taimikon kasvaessa vähenee, kasvavat vadelman varret edelleen, mutta marjoja ei enää tule.

Isäntä on taas Venäjällä bensanhakureissulla, samalla hän tuo sieltä myös mustikoita, joita en pysty keräämään. Oikein erinomaisia lakkojakin on ollut saatavilla, olen pakastanut ne pieniin rasioihin. Mauri toi viimeksi myös tosimakeita mansikoita yhden laatikon, jonka söimme suurimmaksi osaksi. Mansikkaa olemme ostaneet seitsemän laatikkoa. On lapsilla talvella millä herkutella; lakat eivät kuitenkaan heille kelpaa.

Oikein kaunista sunnuntaipäivää kaikille toivoo Aili-mummo

1 kommentti:

  1. Olen tässä lueskellut hyvänmielenkare suupielessä Aili-mummon juttuja, jotka löysin Blogilista.fi:n uusien blogien listalta. Hauskaa ja hyväntuulista rupattelua mainioilla runoilla höystettynä.Ja mikä ihana tapa päättää päivän teksti hyvällä toivotuksella. Kiva blogi!

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥