Google+ Followers

tiistai 9. syyskuuta 2008

Ei ollut huijausta

F.Delbanco GmbH&Co.Kg-niminen yritys ei todellakaan ole mikään huijariyritys, sain siitä nyt todisteen. Lähetin heille tilaamansa runokirjan, ja sain myös tililleni maksun siitä, kuluineen. Joku suomalainen Saksassa on kirjan varmaan heidän kauttansa tilannut, en tiedä kuka. Olisihan se mielenkiintoista tietää, tunnenko ehkä kirjan ostajan vai onko hän peräti tuntematon ihminen. Kaikkea sitä sattuu.

Tiedän että äitini sukua asuu Saksassa, mutta heitä en kylläkään tunne. Tilaaja saattaa olla vaikka pikkuserkkuni, kuka tietää...
****
Kemiessä toimii Kaivo-niminen naisyritys, jonka jäsen olen. Äskettäin pyysivät että tulisin lähiaikoina esittelemään siellä kirjojani, joita siellä on myynnissä. Pitäisi käydä sopimassa heidän kanssaan aika, sopisiko heille tiistai 30.09.08, jolloin minulla on aika hammaslääkäriin. En siis jouda olemaan koko aikaa siellä, vaan joutuisin välillä poistumaan asioille. Tai voisi myös sopia 03. lokakuuta, joka on perjantaipäivä. Se lienee vilkkain kaikista viikon päivistä.

Kaivolta voi ostaa erinomaista kotona paistettua ruisleipää, piirakoita, kukkosia, kakkuja ja pullaa sekä muitakin kahvileipiä. Me olemme ostaneet sieltä jo noin vuoden ajan lähes kaiken käyttämämme ruisleivän. Kaupan leipiin ei tee mieli enää palata.

Kaivoltaa saa myös kaikenlaisia muita käden tuotteita, ja oikein hyvää kahvia sopuhintaan kahvileipineen. Eniten väkeä näkyy vetävän leipomatuotteet ja kahvila. Aika menee kuin siivillä keskustellessa tuttavien kanssa. Joskus ei ole aikaa kahvitteluun, silloin teen vain kiireesti ostokset, kiitän ja lähden. Kaivon yhteydessä toimii myös toinen kauppa, jossa on myynnissä laukkuja, kenkiä, ompeluksia, neuleita ja kuka ties mitä.

Kaivon kahvio-myymälä avataan kuitenkin vasta noin 10.30 aikoihin. Tämä johtuu siitä että emäntien saman päivän paistokset eivät ole aikaisemmin valmiit.
****
Olin eilen kaksosten kanssa lapsenvahtina, ja huomenna on taas sama homma. Mutta nythän on jo vatut kerätty, ja muukin säilöntätyö vähenemään päin. Kurkut jäävät tänä vuotena nähtävästi kokonaan säilöämättä, sillä kovin halpoja ne eivät enää ole eikä omalta maalta ole saanut kuin vähän kurkkuja, jotka ovat menneet omaan kulutukseen. Mutta ainakin se hapankaali on vielä tehtävä. Sieniä on säilössä jo niin paljon että ne riittävät hyvin talven yli.
Tämä syyskesä on kaikkein rasittavin aika vuodenkierrossani. Meillä isäntä kantaa sienet ja ostamansa marjat kotiin, ja minä säilöän ne. Metsävadelmia olen kerännyt melkoisen määrän (50 litraa), jotka vielä saman päivän iltana on pitänyt puhdistaa ja panna pakkaseen. Myös hilloa olen keittänyt paljon eri marjoista, eniten vadelmasta. Loput pensasmarjat keräsin viime viikolla, ja annoin ne pojan perheelle. Heille ei tänä vuotena tullut paljon herukoita kuten ei omenoitakaan. Saattaa jäädä minultakin omenahillo tekemättä, osto-omenoista se tuskin kannattaa. Omenahillo on hyvää aamupuuron kanssa.

Nejään vuoteen en ole käynyt hierojan luona, nyt ajattelin aloittaa, sillä hartiat ja oikea kylki ovat ihan jumissa.

Oikein hyvää tiistaita kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥