Google+ Followers

tiistai 23. syyskuuta 2008

Hetkessä superjulkkikseksi

Tänään se taas tapahtui, joukkomurha. Matti Juhani Saari oli päättänyt kostaa koulutovereilleen (?) kokemansa vääryydet kertaheitolla, ja päästä samalla superjulkkisten joukkoon, josta puhutaan ja kirjoitetaan vielä paljon ja kauan.

Viime syksynä Jokelan koulusurmien jälkeen puhuttiin siitä, että nettiä on pidettävä silmällä, ja mahdolliset videot Youtubissa on otettava poliisin käsittelyyn ja murhatyöt estettävä. Poliisi oli eilen puhuttanut murhaajaa, mutta ei ollut nähnyt aiheelliseksi puuttua Saaren aseenkantolupaan eikä ottaa asetta häneltä pois. Tämä oli räikeä virhearvio, jonka sai maksaa hengellään ainakin yhdeksän Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksessa opiskellutta ihmistä.

Kuka enää uskaltaa mennä kouluun Suomi-nimisessä valtiossa, kysyn vaan. Hullut juoksevat irrallaan ja tappavat sen kun ehtivät viattomia ihmisiä. Pahimpia eivät olekaan itsemurhaajat, vaan nämä joukkosurmaajat. Ei ole kummankaan omaisilla helppo elää tällaisen tapauksen jälkeen, ei myöskään murhattujen opiskelijoiden omaisilla. Heitä tuskin kannattaa tuomita, ennemminkin tämä ihanneyhteiskunta, joka tuottaa näitä sekopäitä yhä enemmän.

Mielestäni on paha asia, että nämä joukkotappajat saavat mahdottoman runsaasti julkisuutta, se vain yllyttää toisia sekopäitä tekemään samoin. Muutamalla laukauksella pääsee megajulkisuuteen, ei tarvitse muutoin hikoilla ja ponnistella (jollain positiivisemmalla tavalla) muutamien ihailemaksi (???) sankariksi.

Jotkut löytävät syyn television väkivaltafilmeistä, ja siinä saattaa olla syytäkin. Jotakin on nuoren elämässä mennyt pahasti pieleen, kun on pakko ottaa näin raaka murhatyö aseeksi maailmaa vastaan. En usko että henkisesti terve ihminen on valmis joukkomurhaan; en usko. Meidän lapsiltamme ja nuoriltamme puuttuu perusturvallisuus, jota nykyajan elämäntapa ei osaa tarjota. Jo pienestä pitäen lapsilla ei ole pysyviä ihmissuhteita, vaan hoitajat vaihtuvat tuhka tiheään, samoin "isät" ja "äidit". Nykyään on nostettu itsekkyys päällimmäiseksi tavoitteeksi ja onnen mitaksi. Lapset maksavat siitä hinnan, joka on karsea. Miten hirveä on sitä seuraavan sukupolven kohtalo, sitä tuskin jaksaa kuvitella.

Näin ikävissä merkeissä teille kaikille rauhallista tiistai-iltaa toivoo Aili-mummo

3 kommenttia:

 1. tässä on kyllä asiaa, puhuttiin tänään tuosta kuultuamme että kuka enään uskaltaa mennä kouluun, luulin että jokelan tapaus olisi jäänyt ensimmäiseksi ja viimeiseksi tuollaiseksi mutta ei, milloin suomen kouluista tuli vaarallisia ? Miksi tuollaiseen ei puututa tarpeeksi aikaisin ? Jokelan jutun jälkeen sanottiin että nytten lisätään nuorten psykiatrista hoitoa, ja paskanmarjat selkeesti ei ole lisätty, tai sitten sitä on lisätty hyvin epäpätevästi jos psykologi ei huomaa että joukossa on yksi joka saattaa tehdä tuollaista. Kuinka vanhemmat uskalataa päästää lapsiaan kouluun kun heipat jotka sanoo aamulla voi jäädä viimeiseksi. :/

  VastaaPoista
 2. Poikani puoliso sanoi, että nyt niitetään satoa ns. vapaasta kasvatuksesta: siitä kun lapselle ei aseteta rajoja eikä hän koe perusturvallisuutta elämässään.
  Mielestäni tämä nykyinen elämän sirpaloituminen on huono kasvupohja hyvään elämään. Turvallisuuden tunne sekä kotona että koulussa olisi välttämätöntä. Se taas nykyoloissa on mahdotonta, kun tällaisia raakalaistekoja tapahtuu vähän väliä...

  VastaaPoista
 3. Arkea. -Aili-mummo tahtoi hetkessä superjulkkikseksi Ja EI EDES TIENNY PAIKKAKUNTAA JOSSA TRAGEDIA TAPAHTUI KUN KIRJOITTAMAAN ALKOI..!

  Kuinka tällästä voi sattua,luulis surma-tragediasta kirjoittava ottavan eka selvää missä se tapahtui.. Toivottavasti nolottaa,pahamoka..

  - Surullinen Kauhajoki jossa Ampuma-tragedia tapahtui..

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥