Google+ Followers

tiistai 2. syyskuuta 2008

Seitikkejä poimimaan!

Parhaillaan on menossa sieniaika, meillä sienet on kerännyt itse mieshenkilö. Marjojen poimintaan hän ei osallistu.

Korissa ovat kaikenmaailman sienet sekaisin, josta minun tulee ne puhdistaessani lajitella. En ole ottanut ruokasieniksi muita sieniä kuin ne, jotka varmasti olen tunnistanut. Ehkä se onkin pelastanut meidät myrkytykseltä. Sitä vain en oikein ymmärrä, mitä itua on kantaa kotiin metsästä kaiken maailman sieniä, joista suurin osa on poisheitettäviä; ei siitä luulisi mitään hupia kantajalle olevan.

Tässä pari vuotta sitten sattui sellainen tapaus, että isännän jalka oli sienireissulla metsässä osunut ampiaspesään, kun jalka oli luiskahtanut johonkin maassa olleeseen koloon. Miehelle oli tullut tosi kiire, kun pesällinen, satoja ampiaisia oli hyökännyt kolosta hänen peräänsä. Onneksi sillä reissulla hänellä oli mukana polkupyörä, jolla saattoi polkea pikavauhtia ampiaisia pakoon. Vain muutama pisto oli tullut kasvoihin, mutta miten olisi käynyt, jos pyörää ei olisi ollut mukana?
****
Haukuskelin vajaa kuukausi sitten verottajaa, joka oli lähettänyt suuren kiinteistöverolipun ruokakuntamme päämiehelle. Viime viikolla saimme kuitenkin uuden lipun, missä veroa oli puolet siitä alkuperäisestä lipusta. Nähtävästi verottaja osaa korjata pyytämättäkin tekemänsä virheet. Kiitos siitä!
****
On ollut kaksi kaunista päivää peräjälkeen, saa nähdä vieläkö on kolmas huomenna. Säätiedotuksen mukaan huomenna tuulee kosteasti, samoin ylihuomenna, mutta perjantaina voi olla kaunista. Ilmat ovat yhtä kylmät tai lämpimät kuin tammikuussa. Mies sanoi, että meillä on sama lämpötila kesällä ja talvella. Entisaikaan tammi-helmikuussa oli -40 astetta, kesäkuumalla +35 astetta, joten lämpötilaerot olivat mahtavat. Onhan siitä se hyvä puoli, että lämmityslasku on talvien lämmittyä pienempi, mutta ainakin sähköyhtiöt nostavat sähkön hintaa kaiken aikaa milloin milläkin "perusteella". Meidän mökkimme lämpiää oman metsän puilla ja lisälämpö on sähköllä.

Oikein kaunista tiistai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥