Google+ Followers

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Tikkalan Veikot 100 vuotta

Eilen ja tänään on juhlittu voimistelu- ja urheiluseura Tikkalan Veikkojen satavuotiasta toimintaa. Seura perustettiin 30. toukokuuta 1908, ja sen ensimmäisenä puheenjohtajana toimi opettaja Kalle Massinen.

Tikkalan Veikot on kyläseura, sellaisia on toiminnassa enää hyvin vähän. Talkootyö on ollut seuran hengissä pysymisen edellytys. Sitä on tehty paljon ja kauan. Nykyään seurassa keskitytään lasten urheiluharrastuksen herättämiseen ja ylläpitämiseen. Tikkalassa on TiVen ylläpitämä urheilukenttä, joka on kesällä ahkerassa käytössä. Koulun lähellä on kunnan ylläpitämä valaistu latu ja jääkiekkokaukalo. TiVe järjestää talvisaikaan lapsille hiihtokilpailuja. 1980-luvulla hiihdettiin myös laturetki Särkijärven ympäri, joka kuitenkin loppui 1990-luvulla. Laturetken ajankohta oli liian myöhäinen keväällä.

Nykyään Tive hankkii varat bingotoiminnalla. Seurojentalolla pidetään torstaisin bingoilta, jonka tuotolla on ainakin jo 30 vuotta pidetty toimintaa yllä, lisäksi tulee tietenkin jäsenten tekemä talkootyö.

Tikkalan martat ovat hoitaneet bingoiltoina yleisölle kahvituksen, varmaan myös tänään tarjottavat 100v. kahvit.

TiVellä on paljon ahkeria puurtajia, joista mainittakoon puheenjohtajina Kalle Massisen ohella toimineet Veikko Kuronen (1927-49), Antti Huttunen (1962-89), Hannu Kuronen sekä vasta vuoden mukana ollut Arja Pirhonen.

Paljon onnea TiVelle nyt ja tulevina vuosina toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥