Google+ Followers

perjantai 24. lokakuuta 2008

Kuntavaaliemme kauniit ja viisaat

Ensi sunnuntaina, ylihuomenna, valitsemme kuntiemme kauniit ja viisaat. Sanomalehdet ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia kuvia ja vakuutuksia, lisäksi olemme saaneet lukea myös ehdokkaiden omia mainoksia. Jotkut ovat panostaneet niihin paljon, muutamat vain vähän. Eräs mainostaa itseään vain netissä.

Ja yksi joensuulainen ehdokas mainostaa itseään häpeilemättä: häntä parempaa ei ole!
Selvästi sanottu, vai jäikö jollekin epäilyksenaihetta?

Joensuulaisilla varsinkin ja tulevilla joensuulaisilla, on runsaasti valinnan varaa, ihan ministereitä myöten. Sitä en tiedä, miten paljon ministerillä on aikaa seurata oman kotikaupunkinsa politiikkaa. Sen tiedän että eduskunta kokoontuu vasta tiistaina, joten maanantait jäävät muuhun käyttöön.

Äänestääkö oma kylän vai naapurikylän ehdokasta, kas siinä pulma. Muutamien vuosien kuluttua käydään varmasti kovasti kiistakapulan vetoa molempien kylien kouluista. Olen ajatellut niin, että sellainen ehdokas, jolla on monta omaa lasta tulossa kouluun, pitää ihan takuuvarmasti oman kylän koulun puolta. Poikamme perheessä on viisi tulevaa koululaista oman kylän kouluun, siksi meillä ei ole varaa äänestää naapurikylän erinomaisia ehdokkaita. Olen lukenut vaalimainokset tarkkaan. Niistä kyllä saa selvän siitä, kenen mielipide on sellainen, että hänet voidaan puhua ympäri.

Terveysasioiden ohella nämä koulupiiriasiat ovat tärkeimmät tulevan valtuustokauden päätökset. Tiedämme myös että veroprosentti nousee, kun on pakko. Onko kuntaliitos johonkin suuntaan tulossa, on vielä tällä hetkellä epävarmaa. Uskon, että juuri sitä asiaa valtio on ajanut pakottamalla kunnat jatkuviin säästötoimiin kuntatalouden eri sektoreilla. Mikäli kuntien alijäämät vain jatkuvasti kasvavat, kuntaliitokseen varmasti joudutaan.

Joka elää, hän näkee.

Oikein hyvää perjantai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥