Google+ Followers

lauantai 18. lokakuuta 2008

Lisää mummotettavia

Eilen juhlimme lapsenlapsemme Ellun syntymäpäiviä, hän täytti seitsemän vuotta. Tänään ennen puolta päivää Ellulle ja sisaruksille syntyi uusi pikkusisko. Onneksi olkoon äidille, lapselle, isälle ja koko perheelle! Kiva kun tulee oppilaita Tikkalan kouluun, ja mummolla riittää töitä. Se onkin mukavaa ja mielenkiintoista puuhaa.

Eilen illalla nukutin koko porukan ensimmäistä kertaa. Ensin jouduin lukemaan viisi satukirjaa peräjälkeen, sitten hoputtamaan vessareissulle porukan, ja viimein etsittiin kaikkien yöpaidat. Sitten oli etsittävä kaikenmaailma pehmolelut, halattava ja pussattava. Kun kolme sai sänkyyn, neljäs pomppasi ylös ja alkoi rallin uudestaan. Viimeiseksi hyppäsi vanhin tyttö ylös sängystä lipaston päälle, ja julisti: "Eikös me ollakin mukavia?" Vauhtia ja vilskettä oli riittämiin, hyvä ettei hermot menneet kokonaan. Vihdoin joukko asettui yöpuulle, ja lasten isäkin palasi kotiin sairaalasta, minne oli lasten äidin vienyt. Niin pääsin minäkin kotiin nukkumaan hyvissä ajoin.

Toiset sukulaiset voivat yhdistää kahdet syntymäjuhlat ja rotinat. Tytöillä on lokakuussa kahdet syntymäpäivät ja helmikuussa kolmet syntymäpäivät. Angi juhlii vasta loppukuusta, joten hänelle on pidetty erilliset omat juhlat.
****
Tikkalan koulu täyttää ensi vuonna 120 vuotta. Sen kunniaksi julkaistaan muistelukirja, jota minäkin sain olla yli vuoden ajan tekemässä. Sattuneesta syystä kirjan teko keskeytyi kolmeksi vuodeksi, nyt taas on perustettu uusi työryhmä, joka toteuttaa aloittamani hankkeen. Minun osaltani kirja oli lähes taittamista vaille valmis. Työryhmän muut jäsenet eivät omalta osaltaan pystyneet tekemään työtään loppuun, enkä siksi minäkään voinut sitä tehdä. Kun yhteistyö ei pelaa, niin se ei pelaa. Tosi on!

Oikein mukavaa lauantaita kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥