Google+ Followers

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Ministerivierailu

Sunnuntai-iltana 28. päivä syyskuuta vieraili liikenneministeri Anu Vehviläinen juhlapuhujana Keskustan Tikkalan osaston 90v. juhlailtamassa.

Aluksi ministeri huomautti, että ministereillä on harvoin ollut tapana vierailla paikallistason juhlissa. Sen hän jätti mainitsematta, että eduskuntavaalien alla ministeritkin vierailevat vaali-iltamissa. On näet ne äänet jostakin kokoon saatava. Muistan Vehviläisen olleen useita kertoja seurojentalolla vaalipuhujana.

Tämä iltama oli myös Keskustan Tohmajärven kunnallisjärjestön vaalien avaus. Paikalla oli Keskustan valtuustoehdokkaita koko kunnan alueelta. "Keskustan tavoitteena on, että Tohmajärven kunta säilyy itsenäisenä. Tämän kauden tärkein päätös syntyi sosiaali- ja terveystyön osalta, kun kunta päätti liittyä Kiteen, Rääkkylän ja Kesälahden kanssa yhteiseen Helli-hankkeeseen", lausui kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Eronen.

Juhlaan saapui myös kunnanjohtaja Olli Riikonen vaimonsa Sari Riikosen kanssa. Viimeksi mainittu oli ehkä "syyllinen" siihen, että ministeri oli saatu paikalle, olihan Sari Riikonen Vehviläisen vaalipäällikkö. Myös Riikoset ovat tikkalalaisia.

Ohjelma oli kaikki kyläläisten suorittamaa. Paikalla oli myös Teuvo Latvalan johtama kansalaisopiston kuoro. Minäkin esitin pyynnöstä omia ja Kirsi Härkösen runoja maalaisnaisen elämästä. Ministerin vielä ollessa paikalla jaettiin ansiomerkit neljälle osaston aktiivijäsenelle, Juhani Hartikaisen saadessa kultaisen ansiomerkin 40 vuoden työstä Keskustan hyväksi.

Väliajalla juotiin täytekakkukahvit, ja ministerille taisi kunnan johtoportaalla olla jotakin evästystä annettavaksi.
****
Mainittakoon että on VR tehnyt mittavat radan oikaisutyöt Tikkalan ja Hammaslahden välillä. Työt ovat kestäneet kaksi vuotta. Entinen rata oli heikohkosti hetteiselle suolle tehty, eikä se kestänyt junien nopeuksien nostamista, josta syystä uusi rata oli tehtävä junttaamalla betonipaalut pohjattomaan suohon.

Oikein hyvää lokakuun alkua toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥