Google+ Followers

perjantai 7. marraskuuta 2008

Kuuluisa Kassan baari

Sanomalehti Itä-Savon reportteri Auli Terävä vieraili eilen kuuluisaksi tulleella Kassan baarilla Tikkalassa. Ihmeekseni minutkin kutsuttiin tilaisuuteen mukaan; nähtävästi siksi, että olen kirjoitellut jonkin aikaa tätä blogia. Muutoinhan en ole mitenkään ansioitunut tämän baarin suhteen, kävin siellä ensi kertaa nyt sen uuden tulemisen jälkeen.

Nykyään täytyy olla mediassa hyvin mukana. Mia Rouvinen, osuuskunta Tikkalan Kassan hallituksen puheenjohtaja, on sitä. Sanomalehti Karjalainen on hänen leipäpuunsa, ja tiedottaminen on hänen työtään. Se näkyy ja kuuluu Kassan baarin tunnettavuudessa. Myös se, että osakkaina on hyvin nimekkäitä ja kuuluisia ihmisiä, on varmasti antanut suurta julkisuutta kyläbaarille.

Maaseudun Tulevaisuuden syyskuun kuukausiliitteessä Kantrissa oli peräti kolmen sivun juttu nimeltä Kassan baari kokoaa kylän. Teksti oli Sari Penttisen ja kuvat Jaakko Kilpiäisen. Muistaakseni Maaseudun Tulevaisuus on Suomen toiseksi suurin valtakunnallinen päivälehti, ja lukijoita sillä on paljon. Syksyn kuluessa myös Helsingin Sanomat on raportoinut tästä baarista, jossa nähdään ja kuullaan nimekkäitä ja vähemmän nimekkäitä yhtyeitä ja henkilöitä. Baari/ravintola on perustettu sitä varten, että kyläläiset - ja tietysti ohikulkijatkin - voivat viettää vapaa-aikaansa siellä. Osakkaita kuulemani mukaan 47 henkilöä eri puolilta Suomea, Nigtwishin Tuomas Holopainen ehkä yksi tunnetuimmista; samoin oman kylän Janne Hongisto, Kotiteollisuus-yhtyeen ja osuuskunta Tikkalan Kassan hallituksen jäsen.

Ainakin näin aluksi pikkujoulutilauksia on tullut ihan mukavasti. Monet haluavat nähdä tämän "legendaarisen Kassan baarin". Olihan sitä legendaa jo vuodesta 1973 saakka, kun Yrjö Mikkosen liikekiinteistö valmistui, ja Lahjan baari aloitti toimintansa. Myöhemmin paikka tunnettiin Tikkalan baarina, ja sitä hoitivat Lahjan jälkeen Olli ja Päivi Orho, sekä heidän jälkeensä Seppo Jääskeläinen perheineen vuoteen 2000 asti.

Ralliraita elokuvaa baarilla filmasi ohjaaja Markku Pölönen viime kesän ja syksyn kuluessa, joten baarin tunnelmia voi haistella ja etsiä tuttuja avustajia elokuvasta.

Käsityökerho Kälättävät ämmät kokoontuu baarilla lauantaisin, joten tervemenoa kerhon kokouksiin mukaan. Kuka tietää, ehkäpä joskus lähden sinne itsekin. Nettisivut löytää osoitteesta: www.kassanbaari.com

Valoisaa tulevaisuutta Kassan baarille toivottaa Aili-mummo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥