Google+ Followers

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Paljon onnea Obamalle!

Tänään on oikein hieno päivä: USA:ssa valittiin uusi presidentti, Barack Obama. Toivokaamme hänelle paljon onnea ja menestystä nyt ja tulevaisuudessa...

Pian on Georg W. Bushin hallituskausi takanapäin, onneksi. Se on ollut kuin pahaa painajaisunta. Pahemmin tuskin kukaan toinen olisi voinut mokata hänen vastuunalaisessa tehtävässään. Mutta äänestäjäthän hänetkin valitsivat, joten syyllisiä ovat siis loppujen lopuksi äänestäjät.

Äänestäjillä on suuri valta, sillä he päättävät kuka valtaa käyttää. Äänestäminen vaatii ajattelukykyä ja viisautta valita monista erilaisista ehdokkaista parhaat päältä.
****
Elämässä meillä jokaisella on monia valintatilanteita. Koko elämämme on valintojemme summa, joko hyvien tai huonojen. Voimme jossitella jälkeenpäin asioita ja elämämme kohtaloita, miten olisi käynyt jos olisin tehnyt toisin: valinnut toisen puolison, käynyt niitä ja näitä kouluja, saanut lapsia toisen ihmisen kanssa tai en olisi saanut ollenkaan lapsia.
Luonteemme mukaisesti teemme itse omat valintamme tai sitten annamme jonkun toisen päättää puolestamme. Yleensä toisten syyttely on täysin turhaa, syyllinen löytyy melkein aina kun katsoo peiliin, siellä se möllöttää.

Voimme katsella asioita myös positiiviselta kannalta: onneksi valitsin niin, nyt minulla on asiat näin ja näin, muutoin ne olisivat toisella tavalla. Jokainen meistä on oman onnensa seppä, sanotaan. Päteekö tämä kehitysmaihin, sitä en osaa sanoa, mutta useimmissa tapauksissa väitteessä on vinha perä.

Näin elämän ehtoopuolella näkee asiat jo lähes selvästi, on perspektiiviä katsella mennyttä ja toivottavasti myös tulevaa pitkällä polttovälillä. "Elämä opettaa, jos ei muuta niin hiljaa kävelemään". Sen oppii jokainen, jos elää riittävän vanhaksi.

Oikein hyvää iltapäivää kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥