Google+ Followers

perjantai 5. joulukuuta 2008

Juhlitaan, juhlitaan...

On pari päivää pitänyt kiirettä. Toissapäivänä olin kaksosten ja Ellun kanssa, kun muu pojan perhe oli kaupungissa ostoksilla ja muilla asioilla, eilen kävin Kemien "kaupungissa" omilla asioillani. Kun asuu näin kaukana oman kunnan keskuksesta, on keksittävä monia eri asioita yhdelle reissulle: kampaaja, kuntoutus, apteekki, pankki, kaksi kauppaa ja Kaivo. Meni seitsemän tuntia, ja eväät oli otettava mukaan. Näin käy nykyisin yhä useammin, kun matka kestää vähintään neljä tuntia. Onneksi rahat jäävät omaa paikkakuntaa rikastuttamaan eivätkä valu ison kaupungin liikelaitosten nieluun.

Huomenna on moninkertainen juhlapäivä. Pojan perheen nuorimmainen kastetaan, ja Suomi-niminen tasavalta juhlii olematonta itsenäisyyttään. Vuodesta 1995 olemme olleet jo osa Euroopan Yhteisöä, nykyisin Euroopan Unionia. Etyj-kokous jatkaa menoaan hienossa Helsingissä. Nykyään tuntuu siltä, ettei muuta Suomea enää olisikaan kuin tämä kulttuurikaupunki Hesa, joka joka askeleella haluaa määrätä koko muun Suomen elämän.

Itse olen sitä mieltä, että ilman muuta Suomea ei Helsinkikään olisi yhtään mitään, niin pieni kaupunki se on muun maailman mittakaavassa.

Vuoden parhaat sirkushuvit on aina kuudes päivä joulukuuta, sen myönnän. Kiva kun presidentillä on muutamana päivänä vuodessa oikeaa, käsinkosketeltavaa työtä. Ja vielä tämä Etyj kaiken muun hyvän lisäksi. Maailman mahtavat antavat kopraa toisilleen, ja puhuvat mukavia. Sellaista elämä on, sanoi Junnukin aikoinaan.

Oikein hyvää perjantaita ja itsenäisyyspäivän odotusta kaikille toivoo Aili-mummo

2 kommenttia:

  1. Antavat kopraa ja poskisuudelmia.

    Tervetuloa Kiteen metropoliin rahojen ja Ruistähkähumpan kera.

    VastaaPoista
  2. Valitettavan harvoin tulee käytyä siellä Kiteen metropolissa, on näet yhtä pitkä matka kuin Joensuuhun. Mutta kuhan Helli aloittaa taipaleensa lähiaikoina, veikkaan että Kiteellä tulee vierailtua monta kertaa vuodessa.

    Yritän käydä vielä vuoden 2008 aikana siellä teilläkin jouluostoksilla, joten hei, hei Erkki!

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥