Google+ Followers

lauantai 17. tammikuuta 2009

Kuuma keskustelu

Tämän lauantaiaamun aamuteeveessä oli kuuma keskustelu kahden henkilön välillä. Aiheena oli kotiäiti vs. ansioäiti. Viimeksimainittua puolusti nuori miesprofessori (sen vähän minkä pystyi), kotiäitejä puolusti ansiokkaasti ihan oikea kotiäiti. Häntä yritettiin myös 'rouvitella', mutta tämän esittelyn katkaisi paikalla ollut kotiäiti kipakasti.

Keskustelu oli niin sähäkkä, että nauroin enemmän kuin viikkoon. Mielestäni kotiäiti oli ihan oikeassa sanoessaan että kotiäidit yritetään leimata laiskureiksi ja huonoiksi äideiksi, jotka eivät ymmärrä lastensa parasta. Jos perheessä on monta pientä, alle kouluikäistä lasta, äitiä ei mielestäni todellakaan voi väittää laiskuriksi. Kotiäiti on vastuussa omista lapsistaan 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Eläkettä hänelle kertyy kotihoidontuesta ja äitiyspäivärahasta vain vähän, koska nämä korvaukset ovat yleensä pieniä. Voihan joukossa tietenkin olla isopalkkaisia äitejä, joiden päiväraha on suurempi. Kotihoidontukea maksetaan sinne asti, kunnes lapsi/lapset ovat 3 vuotiaita.

Jos toimii päivähoitajana ja hoitaa vieraan lapsia, työ on ihan toisella tavalla arvostettua kuin omien lasten hoito. Se myös tunnustetaan työksi, mitä omien lapsien hoito ei tunnu olevan.
Ei vielä sittenkään, vaikka joukossa olisi vammainen lapsi, joka vaatii jatkuvaa kuntoutusta ja terapiaa. Mielestäni neljä alle kouluikäistä lasta on melko mahtava saavutus. Se että panee omat lapsensa urakehityksen edelle, on myös älykäs ratkaisu. Raha ei ole ainoa arvo maanpäällä eikä maine, muitakin arvoja on, kuten äitiys.
****
Muutamat viime päivät on ollut hieman kiireisiä: piipahdin martoissa, keskiviikkona Joensuussa (ostamassa torilta huopikkaat) ja eilen kuntoutuksessa Tohmajärvellä. Maanantaina kaitsin lapsia. Siinä kuulumiset lyhyesti ja ytimekkäästi. Tänään ei onneksi ole menoja minnekään. Pakkasta oli aamupäivällä 17.4 astetta.

Hyviä hiihtokelejä kaikille ja oikein hyvää pyhänseutua toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥