Google+ Followers

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Tyhmäjärveläisyyttä

Räyhähenki on päässyt pahasti leviämään meillä Tyhmäjärven kunnalliselämässä. Entinen valtuusto ja kunnanhallitus riiteli ja nokitteli toisia osapuolia, mutta uusikaan valtuusto ei ole jäänyt entistä huonommaksi. Joten riidalla aloitetaan ja varmasti myös riidalla lopetetaan. Sitten joskus.

Joitakin vuosia sitten oli sama meno Rääkkylässä, ja taisihan olla Pyhäselässäkin ennen kuntaliitosta Joensuuhun. Toivottavasti siellä kuitenkin asiat petraantuvat ajan mittaan, vaikka onhan siellä yksi entinen Ilomantsin valtuutettu, joka äänestyttää kokouksia aamuyöhön asti.

Tällainen meno on minusta hyvin typerää. Se vie kunnan imagon alle kaiken arvostelun, riitely ei nosta kenenkään positiivista näkyvyyttä. Ollaan kaunaisia, kateellisia ja hirvittävän narsistisia hölmöjä, en paremmin sano. Ei näidenkään omasta mielestään erinomaisten poliitikkojen kunnia ainakaan lisäänny, mutta maine kasvaa ja likaantuu. Joten suosittelen asiallista otetta teille, arvoisa Tyhmäjärven luottamusväki, muuten ette ole minkään tai kenenkään luottamuksen arvoisia.

Kun uusi kunnanjohtaja astui virkaansa, oltiin vähän aikaa jopa positiivisia häntä kohtaan, mutta pian alkoi ryöpytys useiltakin tahoilta. Antakaa kunnajohtajalle työrauha, ei hän muuten voi hoitaa virkaansa. 1980-luvullakin oli poliittinen kärhämä, jossa kokoomukselainen kunnanhallituksen puheenjohtaja yritti savustaa virassa olevan kunnanjohtajan pois virastaan - onnistumatta. Harva se ilta oli Kymppiuutisissa välähdyksiä Tyhmäjärveltä, ikäänkuin uutisten loppukevennyksenä. Kunnan maine siinä likaantui, eikä kunniaa saanut kukaan. Ei edes se matalamielinen röykyttäjä. Mutta paljon perillisiä hänellä näyttää täällä olevan, varmaan jo useammassa polvessa.

Joten tosi on: Joukossa tyhmyys tiivistyy!

****
Ukki kävi tekemässä äsken ulkona lumilinnan tyttöjä varten. Ukilla ainakin taisi olla kivaa, toivottavasti myös tytöillä.

Luin äsken lehtiä, ja tulin taas hyvin ärsyyntyneeksi uutisista. Toivon hartaasti, että kuntamme poliitikot ottaisivat nämä sanat opiksi ja ojennukseksi. Muutoin tulen jatkuvasti kirjoittelemaan teistä, ja politikoinnistanne.

Kaikkea hyvää tyhmäjärveläisille ja muille lukijoille toivoo Aili-mummo

4 kommenttia:

 1. No mutta mummo...

  Taitaa siinä teijjän kunnanjohtajassakin jotain vikaa olla, ei ainoastaan luottamusväessä. Oisko liikaa sitoutunut tiettyyn puolueeseen eikä näe muita olevankaan? Samantapaista on tosin meno Kiteelläkin, vaikka täällä ei nokkanainen mikään puoluepamppu ole.

  Entisenä toimittajana minua vieläkin tuppaa ihastuttamaan tällainen meno. Aikoinaan se teki niin kutaa lehen levikille että. Kirjoittamista riitti, ja ihmiset lukivat.

  Vaan jatka kirjoittamista tuohon malliin, eiköhän ne siitä tokene.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Erkki!

  Sehän on selvää, että syitä aina löytyy. Otan tämän kuitenkin kuntaimagon kannalta. Minusta rettelöinti rettelöinnin vuoksi ei ole ihailtava ominaisuus.

  Kaikilla meillä on vikoja, jopa kunnanjohtajillakin. Tyhmäjärvellä tämä kunnanjohtajien röykyttäminen ja haukkuminen on vanha perinne.

  Suosittaisin yhteen hiileen puhaltamista luottamushenkilöiltä. Asioihin voi suhtautua positiivisesti, jos halua on. Tiedän ja uskon että jollakin on vahva pyrkimys saada itsensä esille, koska hän on mielestään niiiin merkittävä henkilö. On myös positiivisempia tapoja saada sitä kovasti kaipaamaansa ihailua.

  Uskomatonta miten alas on menty näissä kunnallisasioissa.

  Onhan se hyvä että lehdillä riittää tuoreita uutisia, vaikka tällaisia uutisia en ihailekaan, en ainakaan kotikunnastani.

  VastaaPoista
 3. Sinulla kun on siellä savusauna, lämmitä, kuhu kiistapukarit sinne ja kylyvetä kunnolla. Vois olla toisinaan tehokasta.

  VastaaPoista
 4. Jos koko valtuuston ja muut asianosaiset kutsuisi, pitäisi olla tosi iso sauna. Saunaan mahtuu viisi henkeä kerrallaan, kaksi satsia tekee yhteensä kymmenen.

  Jos ei muu auta, pitänee sitäkin miettiä, varsinkin jos kunta maksaa tarjoilut.

  Terveisiä vaan kaikille asianosaisille!

  Kiitos Erkki ehdotuksesta!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥