Google+ Followers

perjantai 13. helmikuuta 2009

Parasta palvelua?

Eilen kävin taas asioilla Tohmajärvellä, Kemiessä. Olin ostoksilla S-marketissa, jossa toimii myös paikallinen posti eli Itella. Kun pääsin kassoille asti, huomasin että ihmisiä oli jonoina kymmeniä kolmessa eri jonossa. Paikalla oli yksi kassa, joka naputteli ostoksia kassaan, toinen kassa oli hävinnyt jonnekin Itellan takahuoneeseen selvittelemään jonkun asiakkaan asioita. Ihmiset alkoivat hermostua ja kysellä, missä viipyy palvelu. Kassalla oleva henkilö, minulle uusi ja tuntematon, sanoi, että hän soitti juuri sille Itellan tiloissa "piileskelevälle" henkilölle. Vihdoin aikojen perästä takahuoneesta käveli tämä toinen kassa-postipalvelija, joka viimein oli saanut asiakkaansa asian selvitetyksi. Sitten kassat tuumasivat: "Ei tästä tule mitään, on saatava yksi ihminen tänne postiin".

Näin siis Tohmajärvellä palvelu pelaa. Liikkeestä on vähennetty henkilökunta enemmän kuin minimiin, varmaan voittojen toivossa. Posti on suuri työllistäjä, mutta kuulemma maksaa ihan naurettavaa korvausta kaupan järjestämästä palvelusta. Tietysti Itellankin on saatava mahdollisimman suuria voittoja, eiväthän ne osakkeenomistajat ole muuten tyytyväisiä. Toisaalta, emme taida olla tyytyväisiä me asiakkaatkaan. Postissa on pakko käydä jokaisen, ainakin silloin tällöin.

Muutama viikko sitten S-marketissa pyöri henkilökuntaa pilvin pimein, kun hyllyjä uusittiin ja tavarat pantiin täysin päinvastaiseen järjestykseen kuin aikaisemmin. Nyt sitä henkilökuntaa ei taas ole, kohta ei liene asiakkaitakaan. Kiitoksia tästä muistutuksesta, onhan meillä toinenkin hyvä kauppa, missä ainakin on vielä palvelua ihmisille tarjolla. Kala ja lihatiskissäkin on aina yksi myyjä meitä asiakkaita palvelemassa. Taru Tiilikaiselle lämpimät kiitokset tästä!

Oikein hyvää perjantaipäivää kaikille toivoo Aili-mummo


2 kommenttia:

  1. Se oli kuitenkin torstai ja 12.päivä, silloin.

    Kiitos Erkki, kommentisasi.

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥