Google+ Followers

lauantai 7. maaliskuuta 2009

Kunniaa ja mainetta tarjolla...

Ensi torstai-iltana 12.03.2009 klo 18.30 on taas tarjolla joillekin halukkaille mainetta ja kunniaa. Tikkalan kyläyhdistys ry
pitää jokavuotisen kyläkokouksensa, jossa valitaan kyläyhdistykseen mm. uusi puheenjohtaja. Nykyinen pj. opettaja Outi Forsblom on nähtävästi jo saanut molempia tarpeeksi asti, ja nähtävästi jättänee tehtävänsä.

Tikkalan kylätoimikunta perustettiin 1979, joten työn jatkaja, kyläyhdistys, voi tänä vuotena juhlia 30vuotiasta taivaltaan.

Ja onhan sillä juhlinnan aihettakin. Muistammehan miten Tikkalan koulu paloi kesällä 2004, ja uusi koulu rakennettiin valmiiksi vuonna 2006, jossa nyt käy peruskoulua lähemmäs 50 oppilasta. Outin panosta uuden koulun saamiseksi ei voi sanoa mitenkään vähäiseksi, varmasti se oli oikea voimanponnistus. Me kaikki kyläläiset voimme olla kiitollisia Outille hänen panoksestaan kylämme ja lastemme parhaaksi tehdystä työstä.

Kylän hyväksi tehty työ ei tuo rahaa, harvoin mainettakaan, mutta joskus sitäkin saattaa tulla. Ja siitä näkyvyydestä monet ihmiset ovat hirvittävän kateellisia. Työstä josta ei palkkaa makseta, mutta jos sillä saa esimerkiksi lehtijuttuja, se on myrkkyä joidenkin sielulle. Sitä ihmettelen...

Kylätoimikuntaa ja -yhdistystä voimme kiittää myös siitä, että koulussamme on oppilaita näinkin runsaasti. Työ uusien asukkaiden saamiseksi aloitettiin jo 1980-luvun alkuvuosina, ja se on jatkunut näihin päiviin asti intensiivisesti.

Muistan mitkä taistelut käytiin myöskin 1980-luvulla, kun alettiin rakentaa tietä Tikkalasta Viesimoon. Kiteellä vaikutti kansanedustaja Reino Karpola, jonka myötävaikutuksella tielle saatiin rahaa työllisyysvaroista. Urpo Leppänen oli tuolloin työministerinä, siinä kaksi nimeä, joilla oli merkitystä Viesimontien rakentamiseen.

Tie rakennettiin yksityistienä, ja se oli Suomen suurin yksityistie, 13,5 kilometriä. Tuosta taistelusta olen vieläkin ylpeä, koska se voitettiin. Ehkä siksi, että olin kyseisen tiekunnan puheenjohtaja.

Kyläyhdistyksen toimista voisi kirjoittaa vaikka romaanin, on sillä niin paljon ansioita. Mutta yksityiset ihmiset ovat niiden toteutuneiden hankkeiden takana, uhraavat omaa työtään ja aikaansa vaivojaan säästämättä.

Paljon onnea kolmikymmenvuotiaalle Tikkalan kyläyhdistykselle, ja suurkiitokset Outi Forsblom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥