Google+ Followers

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lapikkaat ja sarkatakki out

Ripusta nahka vartaalle,
piru vie!
Eurooppalainen nauttii vain
viiniä ja olutta.
Maito out
Heluna out
maalaismollikat out
pukuni ommellaan brysselinpitsistä, yuo see.

Aili Nupponen kokoelmassa Elämänpelto (1991)

Juohtui mieleeni sellainen sana kuin tasa-arvo. Onko se tasa-arvoa, kun kunnan työntekijä (entinen) pääsee polvivamman vuoksi tutkimuksiin ja hoitoon välittömästi tapahtuman jälkeen, mutta maalaismummo, syntyperäinen kuntalainen, lapsesta asti työtä tehnyt veronmaksaja, saa lähetteen tutkimuksiin vasta lähes 1,5 vuotta tapahtuneen jälkeen?!

Luin äsken netistä polvikierukan vammasta, joka kuulemma pitäisi hoitaa kuuden viikon sisällä tapaturmasta. Mitkähän ovat hoitotulokset kun aikaa on kulunut pian lähes kaksi vuotta?!

***
Olin taas eilen kaksosten ja Ellun kanssa. Keitin munia, paistoin pannukakkuja ja ukki halstaroi muikkuja hiilloksella. Eve aloitti kalojen syönnin ja sanoi: "Mie maistelen kaloja". Ukki paistoi kokonaista kolme halstarillista muikkuja, Eve söi niistä ainakin yhden. Myös Pippurille maistui kala. Sitten Eve maisteli pari keitettyä kananmunaa ja kolme isoa palaa pannukakkua. Ellulle maistui vain yksi pala kakkua, munat eivät kelvanneet ollenkaan. Sitten jaksoikin jo leikkiä, ja hauskaa oli, kunnes isä tuli hakemaan pikkuneitoja kotiin neljän aikoihin. Oikein mukavaa oli mummolla ja ukillakin pikkuneitien seurassa.
***
Tänään kyläilimme Kostamossa. Talon emäntä oli keittänyt makoisan mademuhennoksen, joka maistui todella mainiolta. Jälkiruuaksi oli marjahedelmäsalattia ja kuulumisten kertomista. Viimeksi juotiin kahvit piimäpannarin säestyksellä. Kotiin tuomisiksi saatiin kaloja, joista voi keitellä toisen madekeiton tai uunihauen. Näin hienoja naapureita meillä täällä Tikkalassa on.

Oikein hyvää ja kaunista lauantai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥