Google+ Followers

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Päivän paras uutinen: Metsävadelmia maaliskuussa

Isopeikko haastoi minut 31. päivä tammikuuta -09 kirjoittamaan hyvän uutisen nettisivuillaan olleen kuvan pohjalta.
Hänen blogiosoitteensa on: http://isopeikko.vuodatus.net/blog/1779170
Valitettavasti en osaa käyttää näitä kuvalinkkejä ja muita hienouksia, joten kuva jää puuttumaan tästä jutusta.
***
Joensuun torilta Tikkalaan on matkaa 35 kilometriä valtatie kuutosta Lappeenrannan suuntaan ajaen. Kun tullaan Tikkalan kyläkaupalle, jonka nimi on Weskun Valinta, sen pohjoispuolelta on viitta, Viesimo 13. Tästä noin kilometrin päässä aivan tien laidassa vasemmalla on suurehko hakkuaukko metsän keskellä, joka on aivan täynnä kypsiä, punaisia metsävadelmia! Keskellä maaliskuuta ja mitä parhaimpia hiihtokelejä kypsyvät hienoaromiset metsämarjat, jota voimme vain ihmetellä ja taivastella. Miten luontoäiti onkaan voinut mennä näin sekaisin!

Monet paikalliset ihmiset ovat käyneet jo poimimassa kypsiä metsävadelmia, jotka ovat suurempia kuin aikuisen peukalonpää, ja mahdottoman hyvän makuisia. Minäkin pistäydyin suksilla hiihtäen poimimassa ensi kerran elämässäni maaliskuussa näitä ihania luonnonantimia, tuloksena oli sangollinen vadelmia - uskokaa tai älkää.

Kyläkaupan alakerrassa sijaitsee "legendaarinen Tikkalan Kassan Baari", jossa monet kuuluisuudet käyvät esittämässä ohjelmaa tai pistäytyvät muuten vain virkistäytymään sinne. Paikallisista voit tavata siellä Janne Hongiston, Kotiteollisuusyhtyeen basistin; tai elokuvan tekijän Markku Pölösen tai Nigtwishin Tuomas Holopaisen. Myös Marco Hietalan saattaa joskus nähdä Kassan baarilla, hän soittaa sekä Kotiteollisuudessa että Nigtwishissä. Samalla reissulla sinulla on siis - hyvällä onnella - mahdollisuus tavata näitä kuuluisuuksia, joista koko Suomessa puhutaan paljon.

Hyvää onnea sinulle marjojen ja kuuluisuuksien metsästykseen toivoo Aili-mummo

4 kommenttia:

 1. Muuten olisi hyvä uutinen, mutta "suurehko hakkuuaukko metsän keskellä"...

  Eivätkö vatut voisi talvella kasvaa ilman aukkoa? Vähän luonnonmukaisemmin.

  VastaaPoista
 2. Sorry, Erkki, varmaan ne voisivat, mutta kun aina olen nähnyt niiden kasvavan hakkuuaukoilla, ja tietenkin kesäaikaan.

  Kiitoksia kommentista!

  VastaaPoista
 3. Peikko kiittää tarinasta ja kehuu sen sisältämiä yllätyksiä. Se kävi myös siellä aukealla syömässä vattuja ja nyt sen suu on ihan märkä ja punainen. Ilman tätä tarinaa peikko olisi jäänyt vatutta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle, Isopeikko, sekä haasteesta että kommentista!

  Hyvää jatkoa sinne satujen maailmaan...

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥