Google+ Followers

perjantai 24. huhtikuuta 2009

"Aatteet on kuin vaatteet"

Aatteet ovat olleet Keskustalta kadoksissa jo kauan aikaa; niin kauan ettei kukaan löydä mistään Santeri Alkion kirjoja. Tämän olen tiennyt jo kauan. Kymmeniin vuosiin ei keskusta ole ollut "köyhän asialla", vaan se on ajanut rikkaan Etelä-Suomen etuja. Pääministeri Vanhanen sai sen johdosta ihan palkinnonkin siitä että oli ajanut tarmokkaasti Helsingin seudun asiaa. Se on näkynyt ja kuulunut valtakunnan politiikassa. Keskusta on kiltisti taapertanut Kokoomuksen talutusnuorassa, ja kannattanut henkeen ja vereen asti kykypuolueen esityksiä. Neljä peräkkäistä vaalitappiotakin on tullut, kiitos Vanhasen.

Postista tipahti Suomenmaa-lehti, joka on niin sanotusti Keskustan pää-äänenkannattaja. Lueskelin sieltä täältä, ja minusta alkoi näyttää siltä, että puoleen ihmiset ovat saaneet Vanhasesta tarpeekseen. Aikomuksena on elvyttää aatteellista keskustelua, ja viritellään reilun vuoden päästä tehtävää puheenjohtajaäänestystä, ja -keskustelua sitä ennen. Unilukkaritkin ovat sen mukaan tarpeellisia!

Tiedän että kenttäväki on puolueuskollista, mutta jossakin tulee raja vastaan. Timo Soini saa varmasti monesta entisestä keskustalaisesta uusia kannattajia. Politiikka on kovaa, siksi ei riitä nyhveröinti mukavien naisten kanssa, vaan miehessä pitää olla muutakin potentiaalia!

Myös Erkki Laatikainen, entinen Keski-Suomalaisen päätoimittaja, on tehnyt sovinnon ministeri Mauri Pekkarisen kanssa. Tunnetusti miehet ovat olleet huonoissa väleissä, mutta nyt ovat Pekkarisen osakkeet nousussa. Pekkarinen onkin ollut lähes ainoa henkilö eduskunnassa, joka on pitänyt Keskustan lippua korkealla. Hän on sanavalmis ja erinomainen mies tiedoiltaan ja taidoiltaan. Matti Vanhasen järki juoksee kuin täi tervassa Pekkariseen verrattuna.
Mutta ei kai kuitenkaan Laatikaisella ole tarkoituksena tehdä Pekkarisesta puoleen puheenjohtajaa? On sentään jo yli 60v. mies.

Saa nähdä, onnistuuko puolueen profiilin nosto. Veikkaan että onnistuu, jos palataan sinne ideologian alkujuurille, mutta jos tämä nykymeno jatkuu, silloin Keskustalla on hyvin vähäpätöinen tulevaisuus.

Oikein hyvää viikonvaihdetta kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo


2 kommenttia:

 1. Hyvää analyysiä tämän päivän tilanteesta Keskustassa. Eipä uskoisi, ettet ole enää aktiivivaikuttajana, kun asiat ovat noin hyvin hanskassa!

  No, ei tässä kannata turhia huolehtia, aurinko paistaa viikonloppuna ja Keski-Karjalan messuilla tavataan, vaiko ei? Arvelin olla kahvittelemassa itseäni Jäähallin kahviossa tänään klo 14.00. Tullaankos sinne Tikkalan suunnalta, vai onko piirakanleivonta vielä käynnissä? Kaunista kevättä!
  Kankaalan Pekka.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Pekka!

  Tänään ei leivottu piirakoita, vaan olimme hautajaisissa.

  Pitää miettiä, käymmekö huomenissa niillä messuilla Kiteellä. Hyvää lauantai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥