Google+ Followers

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Virvon, varvon, tuoreeks', terveeks'...

PALMUSUNNUNTAINA

Sairaalan synnytyshuoneessa/ kaikuivat kirkonkellot./
Hoosianna! Hoosianna!/ -Öhöh, hän sanoi ensitöikseen ja/
imeskeli rystysiään./ Kolme vuosikymmentä myöhemmin/
rystysillä hakkasi niskani, pääni,/ toivoni rikki. Polvet ja/
sydän kipeänä pelkään,/ pääsiäisaamu ei koskaan valkene.//

AN kokoelmassa Hullun lehmän tanssi (1999).

Eilen oli virpomasunnuntai, pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Hyviä kuvia saatiin taas uutta kuvakirjaa varten. Niitä on sitten valmiina ilo katsella. Suklaamunat tuli heti syödyiksi, pikku-Paupau ei vielä tällä kertaa voinut siihen iloon osallistua, mutta varmaan sitten ensi vuonna...

Paupau on iloinen ja helppohoitoinen lapsi, käyttäytyy mallikelpoisesti jo vauvasta pitäen. Ei ole tullut onneksi isäänsä eikä minuun, mummoonsa.

Virpomavitsat olivat komeita. Askartelua oli tytöille ja heidän äidilleen riittänyt moneksi päiväksi, kun piti virpoa kahdet ukit ja mummot sekä Rääkkylän kummit. Vitsat säilytän muistoina tulevaisuuteen asti.

Kutsuin miniää käymään tänään meillä kuvajuttujen takia. Hän päivitti erään käytössä olevan kuvaohjelman ajan tasalle. Aina olisi uutta oppimista, jos vaan pystyisi. Mutta toisaalta: Onhan se hyvä, että uuden oppimista vielä riittää, vanhanakin. Se pitää mielen virkeänä ja lisää kiinnostusta asioihin ja elämään.

Tikkalasta tehdään kuulemma jo radio-ohjelmia verkkoon. En ole kuunnellut, mutta aktiivisemmat ihmiset kuin minä varmaan uteliaina kuuntelevat Tikkala-juttuja. Aikoinaan osallistui minäkin aika usein näiden radio-ohjelmien tekoon, nyt ei enää ole siihen aihetta. Tiedotus sujuu hyvin näinkin, kirjoittamalla.

Oikein hyvää viikon alkua kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

2 kommenttia:

 1. Kiitos puhuttelevasta runosta! Sanoista löytyy suuri tuska. Pääsiäisen aamu on kuitenkin varmasti tullut jo lohdutuksena. Kaikkea hyvää elämääsi, Aili -mummo!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe, ole hyvä:)
   Ihana Pääsiäisaamu, kiittää saamme siitä ristillä kuollutta Vapahtajaa!

   Kuin myös sinulle, Piipe! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥