Google+ Followers

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Rosvo-Valio, ja ruokaterrorismi

Suomen johtava maidonjalostaja on Valio, jonka asiakkaita ovat lähes kaikki maitoa tuottavat maatilat. Valio tekee kauppaa paitsi suomalaisten myös ulkomaiden, esimerkiksi Venäjän kanssa. Ainakin tämän kulumassa olevan vuoden, 2009, aikana ruplan arvo laskee alaspäin huimaa vauhtia. Edullista on käydä ostamassa Venäjältä bensaa, joka kuulemma maksaa vain reilun kolmasosan suomalaisen bensiinin hinnasta.

Sen sijaan Valion liikevoitot ovat muuttuneet tappioiksi näistä Venäjän ruokakaupoista. Tappio on tietenkin korvattava jollakin tavoin. Sen Valio teki alentamalla 12 centillä maitolitran hintaa suomalaisille tuottajilleen. Nykyhetken maidon tuottajahintaa en ole saanut selville täällä Pohjois-Karjalassa, saattaa olla tukineen jossain 30 centin tienoilla litralta. Valio on niin viisas, että se ilmoittaa maksamaansa maidon hintaan kaikki Valion kautta valtion maksamat hintatuetkin, jotta hinta näyttäisi paremmalta. Tällaisia rosvoja ovat tuottajien muka omat tuotantolaitokset.

Maidon hinta kaupassa ei suinkaan ostajajalle ole halventunut ainakaan Valion osalta. Arlallahan on tuottajia myös Suomessa, ostihan Arla suomalaisen Ingmanin, jonka tuottajat siirtyivät uudelle isännälle. Ingmannin liikemerkki on yhä käytössä, mielletäänhän se suomalaiseksi meijeriksi.

Maitoa tuodaan Arlan toimesta myös Ruotsista Suomeen. Maitoauto ajetaan laivaan, ja lyhyen merimatkan jälkeen maito pumpataan suomalaiseen Arlan omistamaan meijeriin. Siitä edelleen tölkkeihin ja kauppoihin ympäri maata.
Kuuluu olevan halvempaa kuin suomalainen maito, en ole kokeillut sen laatua.

Viimeaikoina on sattunut kaikensorttisia ruokaskandaaleja. Nyt on ilmestynyt vielä lisäksi uutuutena ruokaterrorismi. Nähtävästi ruuan pakkausvaiheessa jotkut pipipäät sekoittavat lasinsiruja ruoka- ja lihapakkauksiin. Onko maailmassa kaikki asiat jo liian hyvin, vai mistä tässä terrorismissa on oikein kysymys!!?? Hulluja ei hoideta hullujenhuoneella, vaan he saavat vapaasti tehdä mitä mielivät. Onko ilkivalta ja terrorismi kansalaisvapauden huippu??? Mitä tekevät viranomaiset??

Näin ikävissä tunnelmissa rauhallista viikonloppua toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥