Google+ Followers

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sinä olet kaihoa täynnä, kevät!

Olisipa nyt jo toukokuu kun/ kaikki herää uuteen kukoistukseen./ Ilma on laulua täynnä/ peipposten ja kottaraisten liverrystä./ Kaikki rakastavat ja tulevat rakastetuiksi./ Sinä olet kaihoa täynnä, kevät./ Vanhan sydän rinnassa/ sykähtää lämpimästi keväälle./ Minä muutun nuoreksi koivuksi,/ jossa virtaavat väkevät mahlat.//

AN kokoelmassa Äiti-Maan hellään syliin (2003)

Viime keskiviikkona 22. huhtikuuta kuulin ensi kerran peipposen laulavan tänä keväänä. Olin menossa autolle terveyskeskuksesta, kun äkkiä korviini kuului ihana liverrys, josta ei voi erehtyä. Kun muuttolinnut keväällä palaavat tänne lämpimistä maista, tuovat he tullessaan lämpimän ajatuksen kesästä, joka pian on taas vieraanamme lyhyen aikaa. Kevät on minusta kaikkein hienoin vuodenaikamme, en haluaisi vaihtaa sitä mihinkään muuhun. Ihanaa nähdä ja tuntea taas uusi kevät!
***
Päiväkahville piipahtivat mummon ja ukin kaikkein mieluisimmat vieraat, lapsenlapset vanhempineen. Lämmitin piirakat uunissa ja keittelin kananmunia heille jo etukäteen. Se on takuuvarma resepti, joka puoltaa aina paikkaansa.
Pikku-Paupau kehittyy vinhaa vauhtia, varmaan kohtapuolin jo ryömiikin, kunhan ensin saa voimia pieniin käsivarsiinsa. Ihmeellinen lapsi, jaksaa aina hymyillä ja hurmata meitä vanhuksia.
***
Jälleen on yksi lypsykarjatila lopettanut maidon tuottamisen kylässämme. Jäljellä on enää kuusi tilaa, yhteensä toista sataa lypsylehmää. Emolehmiäkin on muutamalla tilalla, ja yhdellä tilalla kasvatetaan villisikoja. Jokin aika sitten luin Maaseudun Tulevaisuudesta, että kaksi suurta lypsykarjatilaa on ajautunut Suomessa konkurssiin. Silloin loppuu tuottaminen, jos pankit eivät anna enää uutta lainaa. Se on varmasti hyvin ikävä juttu, jos asiat ajautuvat siihen pisteeseen. Tohmajärven tuottajat ovat keränneet sympatiapisteitä sillä, että useat tilat ovat päättäneet tukea kunnan järjestämää kouluruokailua lahjoittamalla lihaa ja muita tuotteita kunnalle. Eihän se kunnan suurimmalle lihatilalle niin hirveän suuri uhraus ole, paljon enemmän rahallisesti saattavat menettää pienimmät tilat, jotka tähän rinkiin liittyvät. Mutta oikein hyvä ja kannatettava ajatus se on silti tuottajilta.

Oikein hienoa sunnuntai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥