Google+ Followers

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Syntymäpäivät tänään

Tasan tarkkaan vuosi sitten aloitin tämän blogikirjoittelun, tulos on 125 tekstiä siltä ajalta, eli kirjoitus n. joka kolmas päivä. Eihän se ole paljon, mutta jonkin verran aikaa ja syventymistä sekin vaatii. Työpöytä on täynnä erilaisia kirjoja, joista olen etsinyt vastusta kysymyksiini.

Ihan mielenkiintoista on ollut minullakin, vaikka valitettavan harvoin saan palautetta näistä jutuistani. Joskus kolahtaa sentään sähköpostiviesti lukijoilta. Monet pitävät kommentointia liian vaikeana, mitä se ei mielestäni ole ensinkään. Pitää olla rohkea kuin ison talon russakka!

Paistoimme pullaa kaksosten kanssa. Tytöt leipoivat pullia, ja mummo avusti heitä. Hällä söi leipomansa pullataikinan, ja söi vielä lisääkin taikinaa. Myös Eve oli hyvin innoissaan siitä raa'asta pullataikinasta, maistui varmaan hyvälle. Viimeiseksi tein ison pellillisen rahkapiirakkaa, rusinoiden kanssa tietysti.

Lauantaiksi näyttää tulevan kokousmatka Liperiin, jossa Kontkaset pohtivat tulevan sukukirjan nykytilaa. Kirjan pitäisi ilmestyä vuoden päästä, joten tekstit olisi oltava jo kasassa. Sukututkimus vain tuntuu laahaavan kovasti jäljessä. Oman osuuteni olen tehnyt, kolme kirjoitusta käsiteltyine valokuvineen on lähetty puheenjohtajalle, lisäksi koonnut usean sukuhaaran tietoja. Paljon en varmaan voi enää auttaa Kontkasen sukuseuraa.

Pääsiäinen lähestyy kovalla kiireellä. Sain kirjeen Kulttuurikeskus Sofiasta, jossa oli kokouskutsu ja mainoksia keskuksen toiminnasta. Myös monistettu kirje itse metropoliitta Ambrosiukselta, mutta ei jäsenmaksua. Tulee sitten varmaan eri kirjeessä. Keskus sijaitsee Helsingin alueella ja merenrannalla, Kallvikissa, jossa myös itse piispa asuu. Olisihan se joskus mukava piipahtaa katsomassa paikanpäällä, minkälaista siellä oikein on. Keväällä varmaan oikein ihanaa, mutta tuskin vielä nyt.

Myös Joensuuhun on perustettu ortodoksinen kulttuurikeskus. Jollain tavoin ordotoksisuus on tullut paljon lähemmäksi viime vuosina. Tiedän että puolet perimästäni on tullut ortodoksipuolelta, se toinen puoli on luterilaista "hapatusta". Ilmankos olo on kovin ristiriitainen. Lisäksi Ambro on serkun poika, ja tunnen hänet pienestä pitäen.

Oikein hyvää Pääsisäisen alusaikaa kaikille toivoo Aili-mummo


2 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä sinullekin Aili- mummo.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matti!

    Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥