Google+ Followers

lauantai 2. toukokuuta 2009

Jatkettua Vappua!

Lumen alta paljastuvat unohtuneet leikkikalut
monena kuutamoisena ja pimeänä yönä
silität reiden silkkistä sisäpintaa
kuuntelet hajamielisenä kun kerron salaisuuksia.

Jäähileet sulavat rantaan ja lapsi kääntyy unessaan
hänkin jo uneksii lentämisestä vedenneidon kanssa
eikä halua unestaan herätä.

Liisa Laukkarinen antologiassa Päivistä parhaimmat. Toim. Hannu Mäkelä (2002)

Tänä keväänä meni vappu pitkäksi, kun on pidennetty viikonloppu menossa. Loppui myös töiden puute, jos nyt sellaista on ollutkaan. Aloitin pihan siivouksen tänään ihanassa auringonpaisteessa ja auringon lämmön helliessä vanhoja luitani. Lämpömittarissa seisoo 17,9 astetta tänään eli enemmän kuin säätieteilijät lupasivat.

Ja mahtavaa on sekin, kun sain ensimmäisen virallisen lukijan. Tervetuloa punatulkku-anne, toivottavasti olet näihin teksteihini tyytyväinen! Uskalsin laittaa myös linkin, mistä pääsee annen blogiin.

Toinen blogistituttavuus, jonka sivuja olen salaa lukenut, on kansatieteilijä maijuska, joka julkaisee blogia nimeltä Mailma. Tykkään kovasti maijuskan jutuista, koska kansatiede on lähellä sydäntäni.

***
Vappusaarnat on pidetty, ja niistä on ollut selostuksia lehdissä ja netissä. Muutamassa puolueessa on päästy jo pressan vaaleihin asti, jotka ovat kolmen vuoden päässä. Varmaan hätävarjelun liioittelua. Ainahan voi siirtää kiusallisia puheenaiheita miellyttävämpiin. Mutta jos kesäkuussa tulee jo viides vaalitappio peräjälkeen, se osoittanee sen, että olisi perusteltua syytä vaihtaa keulamiestä, (Matti Mainio) johonkin muuhun. Aate on se sama kuin ennenkin: "Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät". Se on elämänlaatua, se!

Anteeksi piruilu. Politiikassa oppii, jos ei muuta, niin ainakin juuri sitä. Eihän se olisi pahitteeksi, jos Keskustassakin nainen kelpaisi vaikkapa presidentiksi, vaikka mielestäni Anneli Jäätteenmäki mokasi pääministerikautensa niin pahasti, etten voi sitä milloinkaan unohtaa. Varmaan Annelille europarlamentaarikon ura tämän pääministerikauden jatkona on ihan hyvä juttu, on oppinut jo sen homman. Ehkä Annelikin on sen huomannut, että valheella on lyhyet jäljet. Ainakin toivon niin.

Kohta puut ovat hiirenkorvalla, ja siitä se kauan odotettu aika alkaa.
Oikein hyvää lauantaita kaikille lukijoilleni toivoo Aili-mummo
2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta tuo kommentointi on jäänyt vähäiseksi tai olemattomaksi ;) Seuraan näillä nurkilla kirjoittavien blogeja silloin kun niitä päivitetään. Tykkään monipuolisista kannanotoistasi maailman asioihin, kuten politiikka yleensä, kunnallispolitiikka, oman kunnan asia ja myöskin niitä arkipäivän asioita kuten lapsenlapsista kertovia juttuja on mukava lukea.
    Kivaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Samoin sinulle,Anne, oikein ihanaa kevättä ja kesää!

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥