Google+ Followers

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kirkasta iloa - vaiko ei?!

Kasvamisen kirkasta iloa tässä hetkessä
tuhansin silmuin räjähtämässä
auki luomisihmeeseen valmiina...

Siteeraan tässä itseäni vuoden 2008 toukokuulta.

Juuri nyt kevät on lupaavasti nupullaan, päivät ovat aurinkoisia mutta kylmiä. Yöpakkastakin on lupailtu toisin paikoin. Kolea ja kylmä on tunnelma myös muilta osin. Luin juuri Tuunasen blogista Tänään näin, mitä terveydenhuollossa on odotettavissa Tohmajärvellä. Viimeiseen Hellin lääkärien hakuilmoitukseen ei ole tullut yhtään vastausta, lehdessä luki että hakuaikaa jatketaan. Tuunanen sanoo, että Tohmajärven terveyskeskus aiotaan yksityistää, mitä seikkaa jo ennen tätä oli vilautettu meille KeskiKarjalanNelosten lukijoille. Rupesi kovasti ahdistamaan ja mietityttämään tämä asia: Juuri meidän terveyskeskuksemme, johon olemme olleet pääasiassa tyytyväisiä. Työntekijät eivät enää tulevaisuudessa ole enää samoja ihmisiä, joihin olemme tottuneet, vaan täysin uusia ja tuntemattomia. Voivat olla kotoisin vaikka ulkomailta, jostakin Euroopan Unionin alueelta.

Aikanaan 1970-luvulla, kun oli tämä meidän terveyskeskus etsikkovaiheessa, sanoi silloinen kansanedustaja Lea Sutinen, että "minä puollan eduskunnassa teidän terveyskeskustanne, mutta ettehän te jaksa sitä kutenkaan pitää yllä". Lea tarkoitti sillä, että terveyskeskus oli Tohmajärven ja Värtsilän kunnille liian raskas taloudellinen taakka kantaa, mutta ei se silloin eikä vielä moniin vuosikymmeniin sitä ole ollut. Vasta nyt olemme joron jäljillä, tässä tilanteessa. Joutaa koko helv...n kunta romuttaa, jos meille vanhoille kaikkein tärkein palvelu kaatuu!!!
***
Ellu sai eilen oman puhelimen, ja soitti mummolle. Muutaman tunnin perästä myös Angi soitti mummolle, kertoen niitä näitä, ja valitteli sitä, että serkku- S-lla ei ole puhelinta. S. asuu Rääkkylässä, ja on Angin ikäinen, samalla kastevedellä kastettu. Kesällä menevät kumpikin esikouluun oppimaan uusia asioita. Angi osaakin jo aakkoset melkein kaikki, josta on hyvä jatkaa. Niin ne lapset kasvavat nopeasti, se on vain yksi vilaus ihmisen elämässä.

Oikein hyvää keskiviikkopäivää kaikille toivottaa murheellinen Aili-mummoEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥