Google+ Followers

tiistai 26. toukokuuta 2009

Murhenäytelmiä kotona ja maailmalla

                           Imatran kosken kuohuja elokuussa 2007, joita okralaiset kävivät ihailemassa joukolla.


Eilen aamulla teepöydässä saimme ihmetellä kahdestaan luonnonnäytelmää. Miehen mieliharrastus on ollut rakennella pesäpönttöjä pikkulinnuille pihapuihin. Pönttöjä on useita, ei kymmeniä kuitenkaan. Keittiön ikkunan läheisyydessä on pesä, johon on asettunut asumaan talitiaisia. Poikaset ovat jo kuoriutuneet viikkoja sitten, isä ja äiti tiainen ovat olleet kovasti kiireisiä ruokkiessaan niitä. Yhtäkkiä pöntön suuaukolle ilmaantui vihollinen, käpytikka, joka talvella vierailee myös lintujen ruokintapaikalla. Tikalla oli ilmeisenä aikomuksena ryöstää tiaisperheen poikaset, ja pistää ne poskeensa tai viedä ne omille poikasilleen aamupalaksi. Oli kova meteli, ja läheisyydestä ilmaantui ainakin kymmenkunta pikkulintua katsomaan mitä meteliä täällä pidettiin. Sitten jompikumpi tiaisista hyökkäsi tikan niskaan, tikka lähti lentoon kiireesti hätääntyneenä, eikä ehtinyt katsoa mihin oikein oli menossa. Tikka kopsahti keittiömme ikkunaan, mutta sen niskassa ratsastanut tiainen pyöri maassa ympäri ja selvisi lopulta jaloilleen ja lentoon. Tikka oli kuollut, sen niskat olivat poikki.

Jäikö tikalta poikasia, sitä emme voi tietää. Toista tikkaa ei lähellä ole näkynyt. Erään kerran, vuosia sitten kun meillä oli vielä kissoja, tuli muuan tikka syömään astiasta kissanruokaa. Lähellä oli kuitenkin lemmikkini Shemeikka, joka nappasi tikan hampaisiinsa ja tappoi sen. Kissa ei syönyt tikkaa, mutta tappoi kuitenkin. Vähän ajan päästä ilmaantui toinen tikka, joka alkoi kovasti rähjätä pihapuussa. Sanoin miehelleni, että tikka pitää nyt meille nuhdesaarnan. Ihan tuli paha mieli kissan puuhista, mutta sellaista luonnossa on. Jokainen eläin käyttäytyy sille lajinomaisella tavalla. Kissoja paljon haukutaan pahoiksi eläimiksi. Olen sanonut siihen, että mikään tai kukaan ei ole niin paha kuin ihminen.

Luin eilen verkosta, että sekä molemmat kouluampujat että Kuopion torilla mellastanut ja yhden ihmisen aseella tappanut mieshenkilö olivat syöneet samoja masennuslääkkeitä. Hirvittävää, jos tällaisia lääkkeitä syötetään ihmisille!!
Voiko lääkkeillä olla tämänkaltaisia sivuvaikutuksia?! Eikö mielenterveyspotilailta oteta aseenkantolupia ja aseita pois? Kuopion mieheltä jäi vielä noin sata paukkua käyttämättä, onneksi oli poliisi lähellä...

Hyvää tiistai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

2 kommenttia:

  1. ... ja mitä saavat aikaan yhdistelmä masennuslääkkeet ja alkoholi?! Kuopion kaveri oli ainakin lehden mukaan vielä alkoholinkin vaikutuksen alainen.

    VastaaPoista
  2. Niin kuulemma oli, valitettavasti.

    Kiitos kommentistasi, Anne!

    VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥