Google+ Followers

tiistai 5. toukokuuta 2009

Musiikkikorvat

Monille meille ikäihmisille kehittyy niinsanotut musiikkikorvat. Minäkin sain ne jo toistakymmentä vuotta sitten. Joskus 1997 alkoi yhtäkkiä soida oikea korvani, ja ehkä puolivuotta myöhemmin myös vasen korva. Onhan sillä sairaudella nimikin, tinnitus. Hyvin korkea ja kimeä ääni soi oikeassa korvassa sydämen lyönnin tahdissa, eli sointi on "heijaava", vasen korva soi samaa tai matalampaa ääntä, mutta siinä ei sydämen lyönnin vaikutusta tunnu.

Oikeassa korvassa on ollut alentunut kuulo jo vuosikymmeniä, mutta syystä tai toisesta en ole - vielä - tullut kuuroksi.
Oletan, että kuulon huononemiseen oli aikoinaan lypsykone, joka rämisi ja tärisi maitohuoneen seinällä korvani vieressä lypsykonetta pestessä. Homma meni tällä tavoin 12 vuotta, sitten tilanne muuttui, kun teimme navettaremontin, ja lypsykoneen moottori tyhjöpumppuineen siirrettiin omaan huoneeseen. Mutta ikuisen muiston ehdin kuitenkin saada.

Nyt myös mieheni on alkanut valittaa tinnitusta. Hän on minua aika monta vuotta vanhempi. Miestäni tinnitus tuntuu kovastikin häiritsevän, mutta minä olen häntä rauhoitellut, ja sanonut, ettei siihen pidä niin paljon kiinnittää huomiota.
Mutta saattaahan tinnitus olla myös merkki sairaudesta, menieren taudista, jolloin ilmenee myös pyörrytystä.

Tutkimuksiin en ole pyrkinyt, muutaman kerran olen maininnut lääkäreille, mutta siihen se on jäänyt. Erilaisia vaivoja syntyy vähän väliä, se on kai luonnonlaki. Niiden kanssa on vain opittava elämään, pillerien kanssa tai ilman.

Onneksi ei Teosto ole vielä keksinyt määrätä maksua tinnituksesta "nauttiville" ihmisille. Olisi taas yksi uusi verotuskeino entisten lisäksi. Muutenkin nuo "musiikinomistajat" haluavat panna ihmiset maksamaan kaikesta musiikista, mitä korvillamme kuulemme, olipa tilanne mikä tahansa.

Tänään on taivas pilvessä, ja ilma on koleahko. Kohta on lämmitettävä tuvanuunia.
Hyvää tiistaipäivän jatkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥