Google+ Followers

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Eurovaalipäivänä

Omenapuut kukkivat Nuppolan puutarhassa. Kuva otettu 06.06.2009 (AN)

Äiti-Luonto on tänä vuotena ollut hyvin antelias ja runsaskukkainen. Omenia lienee syksyllä erinomaisen paljon luvassa, jos omenapuiden pölytys onnistuu. Ilmat ovat viime aikoina muuttuneet kovin kylmiksi, päivälämpötila on ollut jotakin 5-6 astetta, tänään peräti kolmetoista. Kesäkukkia ja kaikkia kasveja ei uskalla istuttaa ulos, vaikka viime viikolla ostin melkoisen määrän taimia. Hallaa on ollut ainakin Pohjanmaalla niin paljon, että pienet linnunpoikaset ovat paleltuneet kuoliaaksi.

Kävimme, ukki ja minä, Tikkalan koululla äänestämässä. Saapas nähdä, valitaanko kumpaakaan henkilöä edustajiksi Europarlamenttiin. Minä äänestin nuorta naista ja isäntä keski-ikäistä miestä. Mieleeni ei ole jäänyt, keitä olen äänestänyt aiemmissa vaaleissa, puolueen kyllä muistan eikä se ole Persujen puolue. Soinille on veikattu yli 100 000 ääntä, millä hän voi olla näiden vaalien voittaja. Vaalipaikalla oli hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Nähtävästi monet jättävät nämä vaalit väliin, koska eivät koe mitenkään vaikuttavansa äänestyksen lopputulokseen ja tulevaan politiikkaan. Köyhien ihmisten määrä lisääntyy yhä koko ajan; nyt lasketaan olevan jo ainakin 700 000 köyhää Suomi-nimisessä osavaltiossa. Kiitos Vanhasen, Kokoomuksen politiikka on toteutunut loistavasti! Mutta jos oikein huonosti menee näissä vaaleissa, saattaa olla, että Vanhasen lähtölaskenta nopeutuu...

Kävimme myös hautausmaalla kävelyllä. Äskettäin ollut myrsky oli roskannut jo siivotunkin alueen uudestaan. Kevätesikot kukkivat haudoilla mahtavasti, niitä pitää harventaa. Juttelimme erään kyläläisen kanssa yhteisistä tutuistamme ja heidän kuulumisistaan. Myöskin siitä, että he itse äskettäin lopettivat karjansa ja maanviljelyksen jääden eläkkeelle. Mies sanoi olevansa onnellinen siitä eikä olevansa pahoillaan millään muotoa. Näin se on nykyään: Jos mieli jatkaa, pitää rakentaa 1000 lehmän navetta. Kaksi sellaista on jo Suomessa rakenteilla, vaikka äskettäin 300 lehmän suurnavetta teki konkurssin! Onneksi joka vuosi on yhä vähemmän tekemässä tukihakemuksia, silti tukitarkastajilla riittää työtä liiaksi asti. Hölmöläisten hommaa kaikki tämä vahtiminen, mutta sehän johtuu niistä tukirahoista. Jos niitä ei maksettaisi, ei tarvittaisi mitään "tarkastamista", mutta ruuasta jouduttaisiin maksamaan korkeampaa hintaa; siihen ei taas pienituloisten tulot millään riittäisi. Joten kusessa ollaan, ja varmasti myös pysytään!
Samalla voidaan myös maanviljelijöitä nöyryyttää mielin määrin, nämä kun muka "loisivat" tukiaisilla. Ja vaikka Suomessa ei olisi yhtään viljelijää, joutuisivat suomalaiset maksamaan muitten euromaiden tukiaisia. Odottakaahan, kun Turkkikin liittyy Euvostoliittoon, sitten meillä vasta ehkä herätään!

Oikein hyvää sunnuntai-iltapäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥