Google+ Followers

torstai 11. kesäkuuta 2009

Eväät hakusessa...

Kylpyläelämää Budapestissä lokakuussa 2007. Valokuva AN.

Menneet eurovaalit nostivat pintaan eri puolueiden kannatuksen laimeuden ja hajaannuksen. Äänestysprosentti jäi kovin alhaiseksi, koko maassa vain hieman yli 40, ja meillä Pohjois-Karjalassa sitäkin vähemmän, olikohan 34 prosenttia. Vasemmistoliitto menetti ainoan paikkansa, jota edellisessä europarlamentissa edusti Esko Seppänen. Mies on erityisasiantuntija talousasioissa, Martti Korhosen mukaan yksi Vasemmistoliiton "änkyröistä". Joka tapauksessa, arvostan suuresti Esko Seppäsen asiantuntemusta, varmaan hyvin moni muukin. Änkyröitähän me kaikki olemme, jotka ajattelemme omilla aivoillamme emmekä usko puoluejohtajien uskottelemiin "totuuksiin".


Pahasti kävi myös SDP:lle, se sai kaksi paikkaa: Liisa Jaakonsaaren ja pappi Mitro Revon, joka on sitoutumaton. Hekään eivät tarvitse enää taistelulauluja "Työn orjat, sorron yöstä nouskaa..." Näinä aikoina näyttävät olevan enää työnorjia ne haukutut maanviljelijät, on näet siirrytty pätkätöihin. Demareista on kuulemma muutettu toisiin puolueisiin: Vihreisiin, Persuihin ja Kokoomukseen. Todella mielenkiintoista!
Kokoomus ja Keskusta hävisivät vähemmän näissä vaaleissa, vain ehkä yhden paikan, voittajia olivat ylivoimaisesti Persut ja Vihreät sekä Kristilliset, jotka saivat vaaliliiton ansiosta yhden paikan. Paavo Väyrysen lehdistöavustaja nuori Riikka Manner oli näiden vaalien yllättäjä, joka meni ensimmäisellä kerralla läpi. Se oli viiden maakunnan yhteisponnistus ja voitto Itä-Suomen keskustalle. Kun pääsee 27 vuotiaana näkyvälle paikalle, ehtii vielä vaikka mihin...

Minusta ei ole mitään mieltä äänestää vanhaa ihmistä tällaiseen parlamenttiin, jonka systeemeitä opiskellessa kuluu 1-2 kautta. Vanhan ihmisen osallistuminen jää yhteen kauteen, joten homma on melkein yhtä tyhjän kanssa. Samoin en ymmärrä Mitro Revon kaltaisten valitsemista europarlamenttiin, julkkisten paikka ei ole niissä töissä. Mutta saahan isä-Mitro lisää sitä paljon kaivattua julkisuutta, ja tietenkin rahaa, jota hän tuntuu niin suuresti rakastavan.

Muutoin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen "otti vastuun" puolueen menetyksistä ja erosi kesken kautensa. Hän jaksoi kolme vuotta Siimeksen jälkeen. Saa nähdä kuka on uusi puheenjohtaja, vai siirtyvätkö vasemmistoliittolaisetkin muihin puolueisiin, esimerkiksi Vihreisiin. Ja miten käy Persuille, kun Timo Soini asettu Brysseliin, ainakin puoleksitoista vuodeksi. Persujen kannatus henkilöityy hyvin vahvasti Soiniin, joka osaa taitavasti hyödyntää saamaansa julkisuutta ja populismia kansan keskuudessa. Soini sanoi hyvin ehtivänsä hoitaa puolueensa puheenjohtajuuden ja europarlamentin, saahan nähdä.
***
Ukki on Joensuussa Silvanäyttelyssä veljensä kanssa. Ostin eilen viimeiset kukantaimet, huomenna olisi käytävä hautausmaalla laittamassa haudat kesäkuntoon. Siellä on paljon myös siivoamista myrskyn jäljiltä, joten miehen apu on tarpeen näissä hommissa.

Oikein hyvää torstaipäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥