Google+ Followers

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Juhannusvieraita

Riihiahon Marttoja juhlimassa 50v. toimintaansa 5.2.2009 Aili ja Mauri Nupposessa.

Ylistyslaulu elämälle

On ihanan seesteistä, vapauttavaa,/ kun pettymyksensä unohtaa saa,/
pois huuhdella eiliset murheet./ On toivoa uuteen ja ihmeelliseen./
On tahtoa työhön ja vapauteen/ pois katkoa, kiskoa kahleet/ jo pitkään
minua vanginneet./ Ne tahdon, tahdon unohtaa ja/ Elämä sinua rakastaa!/

On tuskaa ja työtä elomme tämä,/ sitä aina ei jaksa ymmärtää./
Se sitoo, pilkkaa ja piinaa./ En aina usko huomiseen,/ en hyvyyteen,
en oikeuteen./ Mikä ihme se ihmistä riivaa?/ On vapaus ihmisen itsessään/
tehdä mitä on omassa mielessään/ ja unensa urheimmat toteuttaa./
Taas uskoa, toivoa saa!//

Aili Nupponen 1984.

Pian on juhannus AD 2009 takanapäin. Kylmää ja sateista on ollut koko viime viikon, mutta tänään jo jaksoi aurinkokin paistella ainakin jo puolesta päivästä lähtien. Lämmintä oli nippanappa 18 astetta. Ei kuitenkaan tullut hiki ulkona, kun iltapäivällä kitkin kasvimaata, joka uhkaa kovasti heinittyä.

Päivällä kävivät kaksoset ja Paupau äitinsä kanssa meillä päiväkahvilla. Viimeksi mainitulla on ikää jo reilut 8 kuukautta, pituutta 72 senttimetriä, ja painoakin yli kahdeksan kiloa. Neito on jo ryöminyt muutaman kuukauden, seuraavaksi jännitämme, milloin hän nousee pystyyn. Kaksosten kanssa oli kiva leikkiä. Heittelimme tuvassa palloa keskenämme, ja tytöt katselivat televisiosta deeveedeetä. Sitä ennen kuitenkin tytöt "tankkasivat" tukevasti. Viimeksi vielä isot tytöt ehtivät kyliltä syömään jätskiä. He olivat käyneet isänsä kanssa Kiihtelysvaarassa Angin kummin luona kylässä. Poislähtiessä sain vielä kummaltakin halin ja suukon poskelle.

Kuulin että esikoulu toimii tulevana kouluvuotena Tikkalassa viitenä päivänä viikossa. Me ainakin olemme tyytyväisiä, pääseehän Angi oman kylän kouluun. Helli järjestää nykyään päivähoitoasiat ja esikoulun, joten se ei kuulu sivistyslautakunnan piiriin.

On ollut kauheasti meuhkaamista näistä yhteisistä asioista. Nykyään valitaan "luottamushenkilöiksi" ihmisiä, jotka eivät tiedä mistään mitään, ja tuskin edes haluavat mistään tietääkään. Pääasia on, että kuuluu paljon porua, ja saa julkisuutta, muulla ei ole mitään väliä. Kiusanteko on monen ihmisen päämäärä, siinä koko "luottamus".

Toivon mukaan ilmat tästä lämpenee, ja alituinen vesisadekin loppuu, pääsisimme oikean kesän viettoon ja lähiaikoina oikeisiin "heinäkuun helteisiin"!

Oikein hyvää tulevaa viikkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥