Google+ Followers

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Muisti palailee pätkittäin

Budapestin kuninkaan linna. Käsittelemätön kuva, oli usvainen päivä 3. päivä lokakuuta 2007. Kuva AN.

Olen ajatellut tässä poliitikkojen muistia, joka paineen alla palailee pätkittäin. Viimeksi Matti Vanhasella ja Jarmo Korhosella pari-kolme vuotta vanhoista vaalirahoituksista. Onhan se hienoa, että muisti palaa edes nyt. Dementia on edennyt näin nuorella iällä jo varsin pitkälle.
Samantapainen ongelma oli myös Anneli Jäätteenmäellä, jonka muisti valehteli kaiken aikaa, ja pääministeri joutui joka päivä korjailemaan lausuntojaan. Totuutta hän ei kuitenkaan paljastanut, vaan "puhui niin totta kuin osaa". Lakimieheltä paljon sanottu.

En kerro näistä yksin mollatakseni Keskustan nokkahenkilöitä. Sama ongelma se on muillakin puolueilla. Valehdellaan niin paljon kuin uskalletaan, mutta jo seuraavassa hetkessä niistä puheista voi jäädä kiinni.

Vaaliavustuksiakin vaaditaan vähän päästä, lähetetään jopa arpoja myytäväksi tilaamatta. Kun puolue ei ole jäsenilleen järjestänyt edes kunnollista eläkettä tai toimeentuloa, vaan rahaa pitää kerjätä nöyryyttävästi Brysselistä asti, ja tukitarkastajat hilluvat niskassa ja tutkimassa lannanlevityksestä lähtien. Se on jotakin se, olisipa kaikilla ammateilla sama tarkastus! Mutta ei ole, kukaan tarkastaja tai virkamies ei ole mistään vastuussa tässä EU-yhteiskunnassa. Mutta maanviljelijä on, jopa toisten tekemistä virheistä.

Mutta nythän meillä on toivoa, kun isä-Mitro valittiin europarlamenttiin! Saahan nähdä mitä suurenmoista tämä hengenmies keksiikään tehdä "hienolla kielitaidollaan". Hän on julkkis nyt ihan Amerikassa asti, joten kyllä se siitä. Riittääpä ortodokseilla puhuttavaa keskenään. Olisi hauska tietää milloin siinä kirkossa päästään 2000-luvulle asti, tuntuu olevan vielä ensimmäinen vuosituhat menossa. Alkupuolella tietenkin säännöistä päätellen.
***
Muutaman päivän perästä juhlimme keskikesän suurta juhlaa, juhannusta. Sää on yhä kylmenemään päin, joten väki ei viihtyne rannoilla.
Jos ihmiset ovat sisätiloissa ei tapahdu hukkumiskuolemia. Sadettakin on saatu päivittäin, ei tule kokonpolttokieltoa.

Oikein hyvää juhlan odotusta kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

8 kommenttia:

 1. "Muisti palailee pätkittäin"

  Poliitikoilla näyttää olevan sama vika kuin meikäläisellä.

  VastaaPoista
 2. Niin se on itse kullakin tällä iällä.

  Ihmettelen sitä, miksi näin nuoria ja dementoituneita ihmisiä valitaan jopa pääministeriksi asti?

  Poliitikoiksi pyrkivät ihmiset, jotka eivät osaa edes puhua totta. Mutta eihän se poliitikon homma todenpuhujilta sujukaan, kaatuu mahdottomuuteensa jo alkumetreillä. Kaikille ihmisille luvataan kaikkea, jota ei ole tarkoituskaan koskaan toteuttaa, kun on päässyt kansanedustajaksi tai ihan pääministeriksi asti.

  Sujuvakielisimmät valehtelijat korjaavat aina voiton kotiin.

  Hyvää juhannusta ja (toivottavasti) kauniita ilmoja, Erkki!

  VastaaPoista
 3. Meijänni emäntä sano äsken, että Matti Vanhaselle on koittanut viimeset ajat. Sitä minun on uskominen.

  VastaaPoista
 4. Siitä assiista mie en ou ihan varma. Näyttää siltä, jotta Jarmo Korhosen niskaan kuajettaan tääkin vualrahajuttu, Keskustan porukat on sen piättänneet. Van liijan monta erlaista juttuu Matti muistaa samasta assiista, jotta se vois vakkuuttoo kettään siitä, jotta hiän puhhuu totta.

  Vuan onko siula tietoo siitä, ketkä tai mitkä polliitikot ossoovat huastoo totta ies tiukan paikan tullen?

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne nuo Tuunanen ja Luukkainen Nelosissa totta huasteloot!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti! Mie tarkotin ihan nuita valtakunnan tason polliitikkoja, en näitä oman kylän immeisii.

  Kun sitä tottuuttakkii on niin monta sorttii...

  VastaaPoista
 7. Ihan välillä ihmetyttää, miten monta sorttii. Näin paikallisestikin.

  VastaaPoista
 8. Joo. Sie kyllä voisit minnuu informoija, jos on jottain kerrottavvoo. Mieluummin vaikka sähköpostila.

  Ei jaksa ennee sattookkaa, kyllä se siitä.

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥