Google+ Followers

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Yhteiskunnan suurin ongelma?

Mauri-ukki kesällä 2008 oman talon edessä. Aurinkoa sai tipoittain, noin yhtenä päivänä viikossa.

Meistä vanhoista on tullut yhteiskuntamme suurin ja kasvavin ongelmaryhmä. Me kulutamme yhteiskuntamme vähiä resursseja, ja käytämme kovalla työllä ansaitut verorahat kasvaviin terveydenhoito-, sairaanhoito- ja laitoshoitokuluihin. Lapsiperheiden lailla me olemme taakka kunnille ja kaupungeille. Lapsista on sentään vielä toivoa, mutta mitä toivoa on enää meistä vanhoista?!

Perinnöntoivojia sentään aina riittää, kunpa vain kuolisivat pian...Pitäisikö kunnan palkata joku "kiltti" täti tai setä, joka hyvää maksua vastaan - tietysti - hoitaisi tämän ongelmajätteen pois ilmaa pilaamasta? Näitä "hoitajiahan" on viime vuosien aikana ilmaantunut useita.

Tampereen suuressa kaupungissa on otettu taas uusia hoitokäytäntöjä. Säästöjä pitää saada, siispä hoitohenkilökuntaa ei saa ottaa vanhainkotiin tarpeellista määrää, vaan pesuhommia on rationalisoitu siten, että suihkuun hoidettava pääsee vain joka toinen viikko. Ihmiset, jotka tarvitsevat vaippoja, ja makaavat ulosteissaan pitkiäkin aikoja; kuka sellaista hajua kestää?! Vähät hoitajat katoavat sen siliän tien, jos kukaan rupeaa niin vastenmieliseen työhön.

Kumma kyllä, Tampereella on sentään varaa ylellisyyksiin ja matkoihin. Tietysti on herroille ja pormestareille varaa maksaa kaikenlaisia huvituksia, kunhan ensin otetaan pois kaikki "ylellisyydet" ja välttämättömyydet lapsilta ja vanhuksilta. Sellaista on nykymeno, ei kannata, ei kannata...

Kannattava investointi on sellainen, että maksetaan suurille johtajille mielettömiä palkkoja ja palkkioita ja muita lahjuksia, vaikka he eivät tekisi muuta kuin typeriä päätöksiä ja pelkkää vahinkoa valtiolle, kunnille tai suuryhtiölle. Eräskin nimeltä mainitsematon johtaja osti ilmatilaa Saksasta kymmenillä miljardeilla markoilla, ja sai tietysti yhtiöltään "bonukset" siitä hyvästä.

Jospa luoja armahtaisi niin paljon, ettei meidän tarvitsisi loppuelämäämme maata sängyssä toisten käänneltävinä!
Säästyisi yhteiskunnalta rahat parempiin tarkoituksiin. Hienosti menee, mutta menköön vaan!

Oikein hyvää viikonvaihdetta kaikille lukijoille, ja muistakaahan käydä äänestämässä! Terveisin Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥