Google+ Followers

perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesäflunssan viljelyä...

Lintulan naisluostari Heinävedellä 29.6.2009. Kuva AN.

Kun tulet kotikylääni,/ tule vasta sitten,/ kun kukat kukkivat./
Tule tuulen suunnasta,/ kierrä tien kautta/ koivukujalle./
Lehtien lomasta/ minä vilkutan sinulle.//
***
Paljon pieniä/ villiintyneitä mansikoita/ ja sitkeä nurmi./
Kylläpä kelpaa/ paljain jaloin.//

Maire Tarkiainen antologiassa Asemalaiturilta minulta pusertui kaikki. Kokkola 1976.

Tällä viikolla minut "yllätti" kesäflunssa vai oliko sittenkin influenssa, kun kuumettakin on ollut. Sain tämän räkätaudin tyttösiltä, joita olen ns. hoitanut. Tänään tein sitten kierroksen Kiteen kaupungin kautta, piti käydä poliisilaitoksella hakemassa passi, jonka tilasin viikko sitten. Kotiin ajoimme Kemien kautta, tuntui tutummalta asioida omassa kylässä. Ajattelin tilata samalla reissulla myös viisumin, mutta se olisi maksanut yli 100 ekua vuodeksi, joten päätinkin hankkia sen Joensuusta. Outoa, että miehelle viisumi samasta firmasta lähtee alle satasella, mutta minulle se maksaakin enemmän!

Kävimme Kemiessä Kaivolla päiväkahvilla, lisäksi mies osti perunakukkosia. No, näin kesällä ja sairaana ei leipominen olekaan mikään intohimo, pitäisi osata levätäkin. Eilen meni lepäillessä pääosa päivästä, kun en jaksanut oikein mitään. Nappailin vain ahkerasti kuumelääkettä. Iltapuolella minua kylmi kovasti, piti lisätä vaatekertoja ja vilttejä päälle, mutta lopulta tuli hiki, ja vaatteita sai vähentää. Nenäliinoja on mennyt paljon, ostin kauppareissulla lisää.

Ensimmäiset mansikat ostin Säästömestan pihasta, josta kesälahtelaisia sain neljällä eurolla litran. Hinta oli kotvasta halvempi kuin Sokkarin myyjällä. Ensi viikolla alkaa jo varsinainen mansikkasesonki, ja niitä voi ruveta pakastamaankin, jos on budjetissa varaa.
***
Median puheenaiheet ovat olleet vaalirahasotkuja, joihin en ota kantaa. Tiedän että menneinä aikoina niissä on ollut varmasti paljonkin hämärää, mutta nyt media on ottanut tiukemman otteen asioihin. Ihan hyvä juttu, kunhan kaikkien puolueiden vaalirahoitus selvitetään tasapuolisesti. Nyt ei näin ole, vaan keskipisteessä on yksin ja ainoastaan Keskusta, ja sen edustajat. Puoluesihteeri Korhonen on piilottautunut loma-ajaksi lehdistön ulottumattomiin, ja jättänyt muut keskustan nimihenkilöt vastaamaan tekosistaan. Vaikka Markku Kauppinen erosikin Kuntien eläkevakuutuksen johtajan virastaan, ei se uteliaita ole hiljentänyt - päinvastoin. Kauppinen itse tai hänen avustajansa on ollut niin tyhmä, että meni tekemään "korjauksia" jo tilinpäätöksessä hyväksyttyin tositteisiin, mikä on rangaistava teko.

Siivotakin pitäisi, on pyhä tulossa. Oikein hyvää viikonloppua kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo


4 kommenttia:

 1. Paranemisia kesäflunssasta ja oikein hienoja kesäisiä kelejä Tikkalaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Anne. Oikein hyvää ja lämmintä kesää sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kassalla torstaina runoilttoo... Mm rva Alanko lausuu. Taijampa itekkiin männä.

  VastaaPoista
 4. Onhan se ihan hienoo, kun rva Alanko lausuu.Voipi olla ihan tungosta, mäne tiijjä. Suattas olla mukavoo käyvvä kuulemassa...

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥