Google+ Followers

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Susisaaren keisari vierailee Värtsilässä...

Susisaaren keisarin esitys Värtsilän kesäteatterissa 12.07.2009. Kuva AN.

Teimme eilen päivällä teatterivierailun Värtsilän kesäteatteriin, jossa meille esitettiin eräs versio nykyisestä maaseudun ahdingosta, ja mitä keinoja on käytettävissä ahdingosta pois pääsemiseen. Aihe iskee hyvin ajankohtaisesti nykyajan kylien elämään, jossa ollaan sekä kauppaa että kylän koulua lopettamassa. Kylän väki ja sen kylätoimikunnan puheenjohtaja ovat asiasta toista mieltä, ja asettuvat poikkiteloin suunnitelmia vastaan. Niinpä Susisaari julistetaan itsenäiseksi alueeksi, ja sen kunkku on keisari Antti Kettula, joka joutuu pidätetyksi. Loppujen lopuksi kaikki kääntyy parhain päin, ja turisteja alkaa tulvia kylälle mediamyllerryksen johdosta. Rahaa sataa Eu-laarista, ja kylän kehityksen suunta muuttuu. Kukaan kyläläisistä ei halua enää muuttaa muualle.

Raimo Turulan kirjoittama ja Veijo Tikan ohjaama näytelmä kestää väliaikoineen vain n. 1 tunti 40 minuuttia, mikä on aika vähän. Esittäjäjoukkoa on lapsineen n. 30 henkilöä, eli lähes joka toinen kylän asukas, hieman liioitellusti sanottuna. Vanhassa viljamakasiinissa tarjotaan kahvia ja virvokkeita. Sadekaan ei haittaa, sillä teatteri toimii entisen navetan vintillä. Ruoka- ja majoituspaketin voi hankkia Sinilinnusta. Tervemenoa katsomaan kaikki kynnelle kykenevät!
***
Oli kivaa taas tänään olla pienemmän kaksosen ja koululaisen kanssa, kun toiset menivät kaupunkiin. Ennen meille lähtöä hieman kiikuteltiin ulkona ja siivottiin leikkimökkiä. Siivous taitaa ollakin kaksosen mielipuuhaa kukkien kastelun ohella. Otimme marja-astioita mukaan ja ajoimme autolla meille. Pienen nestetankkauksen jälkeen lähdimme keräämään tienposkesta mansikoita ja tulimme kesänaapurin asunnolle. Tytöt halusivat nähdä heidän kauniin pihansa viime kesän jälkeen, ovathan he vierailleet siellä joka vuosi. Ja lisäksi siksi, kun talon kiva isäntä antaa aina hyviä lakritsoja, kuten nytkin. Meni melkein koko pussillinen. Talon ehtoisa emäntä kiehautti sisällä kahvit, jotka joimme yhdessä ulkona. Hyttyset inisivät ja kiusasivat kovasti, mutta hyttyssavun ansiosta se oli kuitenkin suhteellista. Pois lähtiessä pienempää kaksosta hiukan kiusoiteltiin ja pyydettiin että kiitokseksi tyttö antaisi suukon talonväelle. Tyttö antoi halauksen ja suukon isännälle, mutta emäntä sai tyytyä vain pelkkään halaukseen. Lähdimme lopulta keräämään lisää mansikoita tienvarresta, mutta sitten pikkuisen yllätti pissahätä. Myös hyttyset söivät häntä kovasti, ja lapsi oli suorastaan hätää kärsimässä niiden vuoksi. Niinpä piti ottaa vauhtia kohti meidän huushollia, ettei katastrofi pääsisi kengänvarteen, ja onneksi ei päässyt. Vasta meillä lapsi teki asiansa vessanpönttöön, ja pesi kädet. Mansikkasaalis jäi näistä syistä varsin vähäiseksi: kun missä oli mansikoita, ei ollut aikaa niitä kerätä. Sitten ihan pian myös muut tulivat meille reissultaan, sain seurustella Paukun kanssa.
***
Eilinen iltapuoli kului mansikoiden siivouksessa, jäi siksi blogikin päivittämättä.
Oikein mukavaa viikon alkua kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥