Google+ Followers

lauantai 25. heinäkuuta 2009

Valokuitua Tikkalaan?

Karhu vartioi kotikuusen juurella. Kuva AN.

Tietooni on tullut, että kyläyhdistys ja kumppanit puuhaavat valokuituyhteyttä Tikkalaan, ainakin sen pääkylälle. Menisin riemusta kiljuen mukaan, mikäli minut siihen huolittaisiin, asunhan pääkylältä jonkin verran (n. 3 km) syrjässä. Pian näet katkeavat nämä Soneran yhteydet, tarjolla on mokkuloita, toinen toistaan surkeampia. Kuulemani mukaan asialla on Telekarelia, joka toivon mukaan vetää verkon tänne asti. Uskotaan ja toivotaan että asia toteutuu pikapuolin. Rahaa se jonkun verran vaatii, mutta sitähän painaa setelipaino koko ajan lisää. Tiedusteluja ja ilmoittautumisia voinee tehdä kyläyhdistyksen vetäjille, Sari Tuuva-Hongistolle ja Marko Sudelle.

Asiasta kolmanteen: Olen ihmetellyt ja kummastellut Tikkalan kyläyhdistyksen nettisivuja, jotka ovat olleet lähes samat jo ainakin viisi vuotta. Muitakin kummallisuuksia sivuista löytyy, käykäähän katsomassa. Esittäisin, että sivujen uusimisen lisäksi sinne lisättäisiin vieraskirja ja blogi, jossa useamman henkilön voimin kirjoiteltaisiin kylän asioista. Esimerkiksi kesäasukkaat voisivat kirjoitella tuntojaan Tikkalasta, ja mitä he siitä pitävät. Lisäksi sivustolta löytyisivät linkit paikallisten toimijoiden sivuille.

Kyläyhdistys tiedottaa kotiin lähetettävällä lehdykällä pari kertaa vuodessa, mutta mielestäni se on aika vähän. Myös kylän historiaa voitaisiin kertoa historiasivustolla. Nyt olen kirjoitellut asiasta KeskiKarjalanNelosiin, jonka linkki löytyy tämän blogin oikeasta reunasta.

En halua millään pahalla puhua näistä uudistuksista, vaan kirjoitan kyläyhdistyksestä ihan positiivisella mielellä. Ottakaahan kantaa seuraavassa kyläyhdistyksen kokouksessa.

Kaikkea hyvää kyläyhdistyksen toimijoille ja kaikille tikkalalaisille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥