Google+ Followers

maanantai 17. elokuuta 2009

Kunnanjohtajan ja sivistysjohtajan syy?!

Kuopion torin esiintymislavan laidalta 8.8.2009. Kuva AN.

Verkkolehti KeskiKarjalanNeloset on saanut uuden kolumnistin Kiteeläisen jälkeen. Kirjoitustyön on aloittanut tohmajärveläinen kunnallismies Antero Nenonen, jonka palstalta Mielipiteet luin seuraavan sanatarkan tekstin: "Onko perustotuus se, että Keskustan puheenjohtajat (Majoinen ja Väistö, kirj. huom.)"peesasivat" Tikkalan suuntaan (kouluasiassa, kirj. huomautus), koska Tikkalassa asuvat kunnanjohtaja ja sivistystoimenjohtaja". Pakko lisätä tähän, että kylällämme on ollut kunnia saada asukkaikseen myös musiikkiopistonjohtaja ja Hellin yksi merkittävimmistä johtajista. Se oli eräiden mielestä kunnanjohtajan syy, kun Tikkalaan rakennettiin uusi koulu palaneen tilalle, vaikka tuolloin ei Olli Riikonen edes asunut paikkakunnalla, vaan tuli Tohmajärvelle vasta vuotta myöhemmin, ja asui sen jälkeen vuosia Kemiessä. En myöskään syyttäisi sivistystoimenjohtajaa puolueellisuudesta, minun mielestäni hän on osoittanut olevansa lojaali, ja jäävännyt kokouksissa itsensä.

Sillä ei näytä olevan mitään merkitystä, että Tikkalan koulussa on 48 oppilasta ja esikouluvaiheessa lisäksi puolenkymmentä, joista yksi käy Kemiessä. En iloitse kuntamme opinahjojen sulkemisesta, vaan olen niistä kovin pahoillani. Varsinkaan Akkalan koulu ei sulkemista ole mielestäni ansainnut, vaan se olisi saanut jatkaa toimintaansa entisellään. Tässä käännän katseeni kunnanhallituksen puheenjohtajaan päin, ja kysyn: Oliko tämä viisas teko, annoit jyrätä itsesi?!

Keskustahan se on kaiken pahan alku ja juuri meidän kunnassamme. Kyllä sieltä oppositiosta on hyvä kehua, että he pitäisivät kaikki koulut toiminnassa. Ei kosketa lama eikä rahapula näitä toimijoita, ei. Valheita on turha väittää todeksi, vaikka miten paljon potuttaisi.

Oikein hyvää maanantai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

6 kommenttia:

 1. Se on kovaa peliä tuo politiikka...

  VastaaPoista
 2. ...ja joka päivä näyttää muuttuvan yhä kovemmaksi. Joskus ei malta olla ottamatta kantaa vääriin väitteisiin, ainakin omaa kotikylää ja sen ihmisiä koskeviin asioihin.

  Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 3. Meillä näyttää olevan samansuuntaiset reissut. Ensin Honkavaaran Perinnepiha sitten Värtsilän kesäteatteri ja nyt Kuopio. sinä edellä ja minä perässä....;))

  VastaaPoista
 4. Kas kummaa, niin näyttää käyneen.
  Onpas outo sattuma...

  Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Harmittaa miten "epä-älyllistä" (lainausmerkeissä siksi, että minusta tuo on hassu sana, mutta parempaakaan en keksinyt) keskustelua meillä käydään. Heitellään matalamielisiä vihjailuja asioiden yhteyksistä. Mikään koulu ei sulkemistaan ansaitse, kaikissa on tehty ja tehdään hyvää työtä. Lapsia on vain niin vähän takavuosiin verrattuna. Vielä me näemme päivän, jolloin Tohmajärvellä on vain yksi koulu. Sen tekee Kiteen tai Joensuun valtuusto, jos täällä tuhritaan voimavarat riitelyyn.
  terv. MarkusK

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi, MarkusK!
  Juuri nämä väärämieliset ja valheelliset vihjailut saavat minut suutuksiin. Etenkin jos ne koskevat omaa kotikylää ja sen ihmisiä.

  Toivoisin minäkin, että meidän vähät voimavaramme käytettäisiin hyödyllisiin ja rakentaviin tekoihin ja suunnitelmiin, mutta niin ei tietenkään käy. Kun ei muuta osata eikä mahdeta, kiusanteko ja vääristely on joidenkin tahojen ainoa ilo ja päämäärä. Matalamielistä touhua kaikenkaikkiaan!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥