Google+ Followers

tiistai 22. syyskuuta 2009

Matkatunnelmissa

Budapest: Unkarin kuninkaanlinnan pihalta lokakuussa 2007. Kuva AN.

Linoruntu
Pälven piillä linoruntu,/ puhmealla pumpulilla,/ ulkoisella vantuvalla./
Kateensaari suupisilkiin/ väsät kerit aalat kuntaa/ tuvisuuli, aavensillä/ kantuamme lintaa.//

Ulla Saajos antologiassa Liian iso karuselliin. Runoja lapsille ja lapsilta. Lahden Runomaraton ry 2005.

Mainio runo, joka teettää hiukan aivotyötä. Ei kannata ottaa ihan kirjaimellisesti, vaan tekstissä on hiukan oikaistu. Kuvitus on kirjassa hauska ja lapsenmielinen, jota ilokseen aikuinenkin lukee. Kuvitus on taiteilija Martti Ruokosen ja teoksen on toimittanut Ulla Kivekäs. Suosittelen kaikille!

***
Eilen olivat kaksoset ja Paupau mummon katsottavina meillä, myöhemmin tulivat myös loput tytöt äitinsä kanssa. Syötiin ja juotiin porukassa ja sakilta tuhottiin litran paketti jätskiä. Hyvä kun maistui pitkästä aikaa, Angikaan ei ole viime aikoina paljon jäätelöä kysellyt. Nyt lapset eivät kuulemma uskalla ulkoilla omalla pihalla, kun se karhu kävi talon pihassa. Miniä kertoi kahtena iltana kuulleensa karhun "vihellyksen", joten on se ollut pihapiirissä useampana iltana. Perjantai-iltana se oli tehnyt suuren kakan saunan taakse tielle, jota miniä oli valokuvannut. Pitäkääpä lähiseudulla ihmiset silmänne auki, liikkuuko karhuja teidän pihoissanne. Pensaissa olevat punaherukat olivat miniän mielestä se houkutin, joka karhua oli viekoitellut pihaan. Ja onhan Talolla lisäksi toista kymmentä omenapuuta, joissa on runsaasti omenia.
***
Aamulla aikaisin on lähtö Novgorodiin. Olen silittänyt ja kerännyt mukaan otettavia matkatavaroita makariin, on ajateltava tarkkaan mitä pakkaa minnekin. Käsilaukkuun panen menomatkalla tarvittavat lääkkeet ja muut välttämättömyydet. Mukaan on otettava lääkereseptit ja lääkkeet alkuperäispakkauksissa, jotka saattavat olla hyvinkin suuria. Muutoin joutuu tuomiolle huumeista! Ihan on naurettavaa, pitemmälle reissulle pitäisi ottaa yksi laukku lääkkeitä varten ja toinen laukku vaatteita ja muita tavaroita varten. Vaikeaa on, kun sen niin tulkitsee.
Auto ajaa Imatralle, ja siitä Nuijamaalle, jotta ei tarvitse ajaa niin pitkää matkaa niitä Venäjän erinomaisia teitä. Ensimmäinen yö on Pietarissa, josta seuraavana päivänä jatkamme matkaa suureen Novgorodiin.

Näin puolikuntoisena flunssapotilaana ei matkustelu ole mitenkään hauskaa. Olen kuitenkin jo toipumaan päin, Paupaulla oli vielä räkätaudin oireita, toiset olivat jo siitä selvinneet. Mies innostui lopulta perunannostoon, pitäisihän nämä syystyöt saada päätökseen kunniallisesti. Säilönnät olenkin saanut tehdyksi, mitä nyt ne talon ikkunat jäävät vielä odottamaan tulevaisuuteen.

Oikein hyvää ja mielenkiintoista uutisviikkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥