Google+ Followers

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Onnitteluja

Lintulan luostarin vanha päärakennus, jossa kesäisin toimii kahvio (vasemmalla). Kuva kesällä 2009 MN.

Päämäärä
Pääni hienoissa unissa/ mitä syntyikään?/ Haurasrakenteinen unelma,/
teräksinen välähdys?// Heräsi tämä epäily:/ unelmat eivät riitä, ne jätä,/
luo kovin käsin lujat hahmot/ haaveita kantavammat.//

Viljo Kajava, Maan ja meren runot. Helsinki (1992)

Sunnuntai-iltaan ollaan menossa. Kevät on tullut jo monta kertaa tänä syksynä, taisi olla jo kolmas. Varmaan puut rupeavat pian aukaisemaan uusia silmuja, kun lämmintä on ollut jopa viisi astetta (eilen). On aika vaisu olo, pojan perheessä on ollut sairautta jo viikkoja. Pahinta taitaa olla lasten äidillä, joka yrittää pysytellä jalkeilla viiden pienen lapsen takia. Minäkin olen huolestunut heistä. Rokottaa ei ehditty kuin nuorimmainen lapsi.

Lämpimät onnittelut Katja Asikaiselle, joka on valittu Keskustan Pohjois-Karjalan piirin varapuheenjohtajaksi selvällä äänivyöryllä! Katju on harvinaisen viisas ja älykäs nuori nainen, joka ehtii vielä vaikka mihin. Opinnot ovat päässeet hyvään alkuun Itä-Suomen Yliopistossa. Toivottavasti hän ei turhaudu politiikan mutkikkaisiin juoniin, se vaara on olemassa. Ja päälle päätteeksi tulee tietenkin pahat puheet ja haukkumiset, joita kademieliset ihmiset levittävät. Katjun kotikunta on Kesälahti, jonka valtuustossa tämä "ylioppinut" opiskelija istuu.

Onkamon Metsästysseura on juhlinut tänään Tikkalan koululla 50v. toimintaansa. Mies kävi osallistumassa juhliin, muuta ei perheestä mukana ollutkaan. Metsästysseura myi talo-osuutensa Tikkalan seurantalosta TiVelle, joka nyt omistaa koko talon. Ehkä niin on selvempää. Onkamon Maamiesseura luovutti jo aikaisemmin oman osuutensa TiVelle, koska seura laittautui uinailemaan "ruususen unta". Tikkalan Kyläyhdistys ei omista Tikkalan seurantalosta mitään, vaikka Hanna Kirjavainen sivuillaan niin väittääkin.

Kyläyhdistys on uudistanut nettisivunsa ja laittanut tiedoitukset Twitteriin, jonne pääsee ainakin Outi Forsblumin sivujen kautta. Ainakaan minä en ole päässyt muuta kautta kyläyhdistyksen sivuille. Paljon onnea pian 30v. toimintaansa juhlivalle yhdistykselle! Pysytte ajassa hyvin mukana ja taas uudella tarmolla eteenpäin.

Minulla on ollut ilo saada toinenkin lukija, hän on blogin Naisen silmin kirjoittaja Sofia Tanninen, jonka sivuille panen linkin viereiselle linkkilistalle.

Oikein hyvää sunnuntai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!4 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen22. marraskuuta 2009 klo 22.57

  Eipä ole hääppöiset iimat täälläkään!

  Olemme täällä lännessä toistaiseksi säästyneet siltä sikainfluenssalta. Itse sain rokotteen, koska kuulun riskiryhmään.

  Tuntuu romanttiselta, kun puhut kyläyhdistyksestä!

  VastaaPoista
 2. Sikatauti tuntuu olevan täällä päin ärhäkässä vaiheessa. Varmaa tietoa ei ole mikä sairaus pojan perheessä riehuu, mutta oireet viittaisivat juuri siihen.

  Me olemme niitä "yli-ikäisiä" riskiryhmäläisiä, joiden rokotus siirtyy yhä eteenpäin. En minä omasta puolestani kovasti pelkää, ehkä toisten puolesta enemmän.

  Kyläyhdistys on tehnyt kovasti töitä jo 30v, tänä vuotena Tikkala valittiin PK:n vuoden kyläksi. Olin alusta lähtien mukana 14v, kun lasketaan yhteen kylähistoriikin tekeminen.

  Kiitos kommentista Hymyilevä ja oikein hyvää päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista, niitä on tullut viime päivinä oikein roimasti. Politiikka ärsyttää ja turhauttaa välillä, sen takia on hyvä pitää elämässä muutakin tärkeää kuten nähdä ystäviä ja harrastaa. Onnistumisia on mukava saada, ne kannustavat yrittämään entistä enemmän ja antavat uskoa siihen, että muutos on mahdollista.

  Kaikkea parasta Tikkalaan ja tunnelmallista joulun odotusta! Toivottavasti kohta saadaan lunta :)

  Katja A.

  VastaaPoista
 4. Teidän nuorten ihmisten vuoksi minä haluan uskoa tulevaisuuteen. On mieluista lukea blogiasi kun kerrot aina mitä on meneillään. Haasteita varmasti riittää.

  Kiitos kommentistasi Katju ja oikein lämmintä joulun odotusta :)

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥