Google+ Followers

maanantai 14. joulukuuta 2009

Onko syytä juhlia?

Keskustan ansiomerkkejä jaetaan Tikkalan seurojentalolla syksyllä 2008. Oikealla liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Tänään tekee Tohmajärven valtuusto kohtalokkaan päätöksen: terveyskeskuksemme vuodeosasto (luultavasti) lakkautetaan, tilalle tulee tehostetun palvelun osasto. Jos siis keskustalaiset päättävät niin. Useimmat meistä joutuvat elämänsä loppuvaiheessa käyttämään paljon sairaaloiden vuodeosastojen palveluja, yllä olevassa kuvassa on pari esimerkkiä kotikylältämme Tikkalasta. Kaksi heistä on jo edesmennyttä, ja onneksi niitä, jotka eivät enää niitä palveluja tarvitse. Meille lopuille kuvassa oleville ei nähtävästi kannata enää järjestää kunnallista sairaanhoitoa. Toivottavasti emme sellaista tarvitsekaan missään vaiheessa elämäämme!

Päätoimittaja sanoi poliitikoilla olevan yhtä paljon selkärankaa kuin lapamadoilla. Yhdyn hänen mielipiteeseensä, ainakin Tohmajärvellä tämä pitää paikkansa. Me vanhat järjestökonkarit olemme jo mennyttä kauraa, mutta meidän jälkeemme tulee teidän vuoronne, nykyiset ns. päättäjät. Ettehän te päätä mitään, vaan teette niin kuin teitä käsketään tekemään. Se asia on nyt nähty ja koettu moneen kertaan.

Olisi liian sinisilmäistä luottaa siihen, että meidän "yksinkertainen enemmistömme" ottaisi järjen käteensä, ja tarkastelisi asioita hieman kriittisemmin. Ei sitä vielä nelikymppisenä tunnu olevan minkäänlaisen sairaalahoidon tarpeessa, mutta entäs sitten kun aikaa kuluu useita vuosikymmeniä? Kuis meillä sitten hurisee?!

Ajattelin tänään kirjoittaa ihan muista aiheista, mutta tämä asia ajoi nyt edelle.

Keskustan päättäjiä tervehtien selkärankainen Aili-mummo!

2 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen16. joulukuuta 2009 klo 18.31

  Kyllä tuo sama ilmiö näkyy kaikkialla. Sama meno on Mynämäelläkin. Keskusta sanelee, valtuutetuista suurin osa pitää suunsa kiinni. Joka vastustaa tai edes arvostelee, on tuota pikaa riidankylväjän maineessa.

  Sieltä keskustasta köytyy aina se kansanjohtaja, jota kumarretaan.
  On meillä aika omituinen demokratia!

  Itse olen alkanut kirjoitella paikkakunnan omaan lehteen hiukan ja joskus enemmänkin kriittisiä kirjoituksia.

  Meillä vanhemmalla väellä ei ole enää mitään menetettävää, on suorastaan hauska olla kyläkunnan "nuori" kapinallinen!

  VastaaPoista
 2. Tohmajärven ongelma on se, että meillä on valtuustossa ns. yksinkertainen enemmistö eli Keskusta, joka sanelee päätökset oman mielensä mukaan. Keskusta on yleensä kaikesta samaa mieltä kuin paikkakunnan kunnanjohtaja, joka voi valtuustoryhmän kautta toteuttaa omat visionsa. Muut ryhmät ovat vähemmistössä, missä he voivat vain tehdä valituksia, ja asettavat näin kunnan maineen kyseenalaiseksi.

  Kun Värtsilän kunta liittyi Tohmajärveen, tapahtui tämä keikaus että Keskusta voi päättää ylivoimansa turvin, mitä se haluaa. Minusta parempi olisi se entinen tilanne, jolloin valtuustoryhmät joutuivat ainakin neuvottelemaan keskenään asioista, eikä mitään saneltu läpihuutojuttuna. Minusta se olisi demokratiaa, ei mikään sanelupolitiikka ole sitä.

  Kiitos kommentista, Hymyilevä!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥