Google+ Followers

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Mieluisia vieraita

Taas Nousiaisen talon kukkaloistoa kesällä 2009. Oikealla emäntä, vasemmalla isäntä. Kuva AN.

Viisivuotiaan kanssa on tärkeintä, ettei milloinkaan itse ala kuulostaa viisivuotiaalta (Jean Kerr).
Lapsuus on sitä, mitä itse kukin haluaa siitä muistaa (Carol Shields).
Tulee aika, jolloin teidän on kerrottava lapsillenne, miksi he ovat syntyneet, ja on upeata, jos tiedätte syyn (Hazel Scott).
Ole aina ystävällinen lapsillesi, he valitsevat sinun vanhainkotisi (Phyllis Diller).
Lapsilta voi oppia paljon. Esimerkiksi kärsivällisyytensä rajan (Franklin P. Jones)
Jos lapset kehittyisivät ensioireiden mukaisesti, meillä olisi pelkkiä neroja (Johan Wolfgang Goethe).

Ajatuksia uudelle vuosituhannelle, koonnut Hannu Tarmio. Keuruu 1999.

Kutsuin lapsoset ja heidän äitinsä kahville, tulivat vaikka pakkasta oli pois lähtiessä jo 27 astetta. Onneksi matkaa on tietä pitkin vain puolisen kilometriä, joten matka ei kestä kauan. Itse tuskin uskaltaisin tällä ilmalla pistää päätäni edes ovesta ulos, mutta huomenna on pakko. Opettaa se pakkanen ainakin rivakasti kävelemään ja pukeutumaan lämpimästi. Joku aika sitten tyrkytin erästä lahjuspasmiinahuivia miniälle, mutta sanoi silloin ettei ole tarvis. Nyt kysyin uudestaan, ja tällä kertaa kelpasi. Kyllä aika tavaran kaupitsee...

Lämmitin viimeiset karjalanpiirakat, paistoin vehnäpullat ja keitin munat, joten Evellekin oli mieleistä ruokaa. Kyselivät jälkkäriksi jätskiäkin, ja jaoin loput litran paketista. Paupaulle ei kelvannut paljon mikään, joi hieman kotimehua ja söi pikkuisen kinkkuleikettä. Paupau oli huonolla tuulella, varsinkin kun äiti rupesi häntä pukemaan. Varmaan tuli kovasti kuuma, kun vielä topattiin paljon vaatteita päälle. Muilla tytöillä riitti kuvien tekoa, Eve ehtikin tehdä monta piirustusta. Angi auttoi mummoa pullien voitelussa ja raesokerin ripottelussa, äidillä oli tietsikkahommia. Kahvinjuonnin jälkeen lasten äidille tuli kiire kotiin, hevoset olivat näet ulkona pakkasessa. Näin kylmällä kelillä ei hevosia voi pitää ulkona koko päivää, vaan ne on otettava sisään tavallista aikaisemmin.

Usein minusta on tuntunut, että näillä lapsilla on ollut hyvä onni saadessaan tällaisen äidin. Tämä äiti jaksaa ajatella aina lastensa parasta, niin kuin jokaisen äidin tulisi tehdä. Mutta onhan olemassa äitejä (ja myös isiä), jotka lähtevät ravintolaan juhlimaan ja jättävät lapset yksin kotiin. Pahimmassa tapauksessa lapset lähtevät ulos pakkaseen hortoilemaan, ja jos on onnea, joku vieras ihminen vie lapset suojaan. Sellaisia juttuja tapaa joskus tosielämästä tai saa lukea lehdistä.

Juhlakausi päättyy pian, jo keskiviikkona on loppiainen ja siirrymme "härkäviikkoihin". Tikkalan Baari on suljettuna tämän kuukauden ajan, on näet "nenänvalkaisuviikko" menossa.

Oikein hyvää vuoden 2010 jatkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!
3 kommenttia:

 1. Tuohan on ihan hyvä homma, nenänvalkaisuviikko baarissakin. Saavat baarin pitäjät lomaa ja kun sitä tipatonta on mainostettu, niin saattaa se toteutuakin monen kohdalla. Ja ainakin noin, jos kantapaikka on kiinni.

  VastaaPoista
 2. Hymyilevä eläkelainen3. tammikuuta 2010 klo 18.46

  Tuommoista vanhaa-uutta vahemmuutta sitä tarvittaisiin tämän kaiken väkivallan keskellä!

  Ihana muuten se kesän kukkapiha.

  Se Tikkasen baari on sitten sellainen keskusta kaljakuppila?

  Hyvää vuodenjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tikkalan Baari on kulttuuriväen kohtaamispaikka, siellä on ihan oikeat anniskeluoikeudet, voit tilata halutessasi vaikkapa konjakkia. Saatiin ymmärtää, että tavalliset kaljaveikot eivät ole tervetulleita
  tällaiseen "paremman väen" kohtaamispaikkaan, eikä rokinrämpytys jaksa yhtään kiinnostaakaan.

  Kiitos kommenteista Punatulkku ja Hymyilevä, ja molemmille hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥